Hlavní obsah

Hokejisté Vegas při mistrovských oslavách připomněli i oběti střelby z roku 2017

Hokejisté Golden Knights oslavili první triumf ve Stanley Cupu jízdou po bulváru Las Vegas Strip. Při oslavách připomněli i oběti střelby z roku 2017. Informovala o tom agentura AP.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Oslavující hokejisté Las Vegas.

Článek

Kvůli vzpomínkám na tragické události z října 2017 provázely oslavy přísná bezpečnostní opatření a členové hotelových bezpečnostních služeb hlídali všechna okna směřující k bulváru s procesím.

Před šesti lety totiž při festivalu country hudby na Las Vegas Stripu střelec z 32. patra hotelu Mandalay Bay zabil 60 lidí, přes 850 osob bylo zraněno. Sám poté spáchal sebevraždu.

Oběti si město připomnělo i při oslavách hokejistů Vegas. Jejich jména byla vyvěšena na transparentu u T-Mobile Areny, kde oslavy triumfu Golden Knights v play off vyvrcholily.

Celek Vegas ziskem Stanleyova poháru završil raketový vstup do ligy. Golden Knights soutěž rozšířili v říjnu 2017 a hned v první sezoně postoupili do finále, v němž podlehli Washingtonu.

O šest let později už se dočkali a Floridu nyní porazili 4:1 na zápasy. Bylo u toho i šest hráčů, kteří ve Vegas působí od vzniku klubu: Reilly Smith, William Karlsson, Shea Theodore, Brayden McNabb, William Carrier a Jonathan Marchessault, jenž byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále.

Reklama

Související témata: