Hlavní obsah

VIDEO: Bergeron složil Krejčího, útočník Bostonu je ale v pořádku

TAMPA

Velmi tvrdý hit inkasoval český útočník v dresu Bostonu Bruins David Krejčí ve čtvrtečním třetím finálovém utkání Východní konference hokejové NHL. Vyšlápl si na něj obránce domácí Tampy Mark-Andre Bergeron, který využil chvíle, kdy pětadvacetiletý Čech přebíral kotouč, a tvrdě ho srazil na led.

Foto: Mike Carlson, Reuters

Útočník Bostonu David Krejčí před brankářem Tampy Bay Dwayne Rolosonem.

Článek

Bergeron si na rodáka ze Štenberka vyšlápl dvě a půl minuty před koncem úvodní části. Vyfasoval za to dvě minuty, podle komentátorů však nešlo o faul, jen o tvrdý hit.

Právě díky trefě českého hokejisty vedl Boston od druhé minuty 1:0. Krejčí je jedním z nejčastěji bodujících hráčů Bostonu v play-off. Ve čtrnácti zápasech si připsal dvanáct bodů za sedm branek a pět asistencí.

„Vůbec jsem ho neviděl. Spoluhráči mě ale předtím varovali, že je na ledě, tak jsem se snažil být trochu připravený. Kdyby mi o něm neřekli, všechno by nejspíš dopadlo mnohem hůř,“ řekl Krejčí po zápase. „Trochu to bolelo, ale jsem v pořádku,“ uklidnil fanoušky Bruins.

Boston nakonec na ledě Tampy Bay zvítězil 2:0 a ujal se vedení v sérii 2:1 na zápasy. Krejčího branka byla brankou vítěznou.

Reklama