Hlavní obsah

VIDEO: Čech Polák poslal Slováka Hossu do nemocnice

Nepříjemný a rychlý konec měl pro slovenského hokejistu Detroitu Mariána Hossu úterní zápas v St. Louis. Již v šesté minutě třicetiletého útočníka Red Wings atakoval český obránce Roman Polák a Hossa tvrdě narazil do mantinelu. Z ledu putoval na nosítkách a následně do nemocnice na podrobnější vyšetření.

Článek

S 61 body nejproduktivnější hráč Rudých křídel Hossa pronikal podél levého mantinelu, když jej celkem nevinně atakoval bek soupeře. Po Polákově nárazu ztratil Hossa rovnováhu a po hlavě narazil do hrazení. Na led okamžitě přispěchal klubový lékař, hokejista byl na ledě několik minut ošetřován.

Slovenský forvard, který vynechal poslední dva zápasy Detroitu pro zranění krku v utkání v San Jose, okamžitě putoval na vyšetření do nemocnice. Podle klubového mluvčího Johna Hahna to bylo preventivní opatření po předchozím zranění. „Neztratil vědomí ani cit v končetinách,“ citoval Hahna Detroit Free Press. Ostravský rodák Polák byl potrestán dvouminutovým vyloučením za hrubost.

Detroit vyhrál v St. Louis 5:0, gól a tři asistence zaznamenal Hossův krajan Tomáš Kopecký. Čisté konto si 22 zákroky pohlídal veterán Chris Osgood.

Reklama