Hlavní obsah

Vladař podepsal v Calgary novou dvouletou smlouvu, Kempný je opět k mání

Aktualizováno

Hokejový brankář Daniel Vladař podepsal v NHL novou dvouletou smlouvu s Calgary. Kontrakt pětadvacetiletému českému gólmanovi, jenž v kubu plní roli dvojky, zajistí příjem 4,4 milionu dolarů (asi 110,24 milionu korun).

Foto: (Jason Franson/The Canadian Press via AP, ČTK/AP

Daniel Vladař v brance Calgary při utkání s Edmontonem.

Článek

Vladař do týmu Flames přišel vloni v červenci z Bostonu výměnou za právo volby v letošním draftu. V minulé sezoně kryl záda Jacobu Markströmovi a odchytal 23 zápasů. V novém ročníku zatím dostal příležitost jednou, v sobotním duelu s Edmontonem inkasoval tři góly z 29 střel.

Za Boston a Calgary celkem v NHL nastoupil do 29 utkání. Úspěšnost zákroků má 90,2 procenta a průměr 2,88 inkasované branky na zápas.

Seattle znovu nabídl Kempného ostatním

Angažmá Michala Kempného v Seattlu se zřejmě blíží ke konci. Vedení mužstva umístilo podle ESPN českého obránce na tzv. unconditional waiver list, a pokud si ho jiný tým NHL nevybere, může s ním klub ukončit smlouvu. Už před startem sezony nabídl Kraken dvaatřicetiletého hráče ostatním klubům, z listiny volných hráčů si ho ale nikdo nestáhl a Kempný zamířil na farmu Coachella Valley Firebirds. Pokud v Seattlu skončí, mohl by zamířit do Evropy.

Vítězi Stanleyova poháru z roku 2018 s Washingtonem po minulé sezoně vypršel čtyřletý kontrakt s Capitals na 10 milionů dolarů. V červenci bronzový medailista z letošního mistrovství světa podepsal v týmu loňského nováčka NHL Seattlu roční jednocestnou smlouvu na 750 000 dolarů.

V přípravě na nový ročník odehrál jen úvodní zápas, v němž podle listu The Seattle Times utrpěl nespecifikované zranění. Na farmě v AHL nyní absolvoval dva zápasy, v nichž dal jeden gól.

Celkově Kempný v NHL odehrál 247 zápasů, v nichž vstřelil 15 gólů a připsal si 48 asistencí. V play off si ve 30 duelech připsal šest bodů za dvě branky a čtyři asistence.

Reklama

Související témata: