Hlavní obsah

Hokejový brankář Vladař musí na operaci, vypadl ze hry o mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový brankář Daniel Vladař z Calgary podstoupí příští týden operaci kyčle, a sezona tak pro něj předčasně skončila. Kanadský klub působící v NHL to oznámil v prohlášení na své webu. Šestadvacetiletý gólman vypadl i ze hry o případný start na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Brankář Calgary Dan Vladař při utkání s Coloradem

Článek

Vladař v této sezoně odchytal za Calgary 20 zápasů s úspěšností 88,2 procenta a průměrem 3,62 inkasované branky na utkání. Naposledy nastoupil 12. března proti Coloradu. Flames jsou momentálně jedenáctí v tabulce Západní konference NHL, a zřejmě tak nepostoupí do bojů o Stanleyův pohár.

Pražský rodák působí v zámoří od roku 2015, kdy jej ve třetím kole jako celkově 75. hráče draftoval Boston. V NHL debutoval v sezoně 2019/20, tehdy odchytal v play off část utkání proti Tampě. O rok později se přesunul do Calgary. Vladař má na kontě 75 zápasů v základní části kanadsko-americké soutěže, v play off chytal dvakrát.

Reklama