Hlavní obsah

Vládcové chaosu. Staré časy NHL ožily v Los Angeles, sedmnáctigólovou přestřelku ovládl Seattle

Sledování zápasu mezi Los Angeles a Seattlem probudilo ve fanoušcích, kteří pamatují 80. léta v NHL, nostalgickou náladu. Sedmnáct gólů a výhra hostů 9:8 v prodloužení připomněly zlaté časy ofenzivního hokeje.

Foto: Kirby Lee, Reuters

Sean Walker (26) z Los Angeles v souboji s Oliverem Bjorkstrandem (22) ze Seattlu.

Článek

Šest gólů za první třetinu, osm za druhou! První pětka Kings posbírala dohromady 13 bodů, druhá pětka Kraken 11. Domácí Kevin Fiala si připsal čtyři asistence, stejně jako hostující Jordan Eberle.

V nastavení ale Kings pykali za příliš mnoho hráčů na ledě a inkasovali od nejproduktivnějšího hráče Seattlu Andreho Burakovskyho rozhodující trefu.

„Byl to trochu zpackaný večer,“ přemítal autor vítězného gólu nad chaotickým zápasem. Kraken v něm do závěrečné části vstoupili s vedením 8:6, ale neudrželi ho.

„Z naší strany to byl strašně špatný zápas. Z jejich naštěstí taky,“ oddechl si Burakovsky.

Jonathan Quick se nechal v brankovišti Kings po páté brance Kraken nahradit Calem Petersenem. Martin Jones ze Seattlu vydržel celý večer, v němž si výhru připsal za úspěšnost zákroků 77,1 procenta.

„Nemyslím si, že by (Jones) měl při těch střelách, které za něj prošly, moc šancí,“ vysvětloval kouč vítězů Dave Hakstol, proč nestřídal gólmana.

Rekordní zápas sezony v počtu gólů to byl už po dvou třetinách. V minulém ročníku porazilo v únoru Toronto Detroit 10:7 a bláznivý večer v Crypto.com Areně se nakonec dostal také na sedmnáct tref.

„Podobný zápas jsem nezažil od juniorů. V obraně jsme to před Jonesym rozhodně nezavřeli,“ omlouval se útočník Seattlu Jared McCann.

„Abych byl upřímný, asi se na tenhle zápas ani nebudeme dívat. Spíš se vrátíme k naší identitě, k tomu, jaký jsme tým,“ dodal Hakstol, i když Kraken vyhráli pošesté v řadě.

Insideři moc natěšení nebyli, zato fanoušci si zápas užívali naplno. Slavili gól Anžeho Kopitara už po 16 sekundách. V osmigólové druhé třetině byl nejkratší interval mezi trefami 42 sekund, nejdelší necelých šest minut.

„Jsem z toho dost zmatený. Těší mě, že jsme nasázeli osm branek. I to, že máme bod. Ale těch devět inkasovaných gólů…,“ kroutil hlavou kouč Kings Todd McLellan.

„Rozhodně je lepší stát na vítězné straně,“ souhlasil Hakstol.

Nejbohatším zápasem na góly v novodobé éře NHL je výhra Edmontonu nad Chicagem 12:9 z prosince 1985. Wayne Gretzky při ní nastřádal sedm asistencí, jeho spoluhráč z Oilers Glenn Anderson bilanci 3+3.

Ozvěnu osmdesátek zaslechli v noci na středu i diváci nevšedního utkání v Los Angeles.

Reklama

Související témata: