Hlavní obsah

Vokoun přijde k nám do Washingtonu? To je vtip, smál se Ovečkin

WASHINGTON

Když se brankář Tomáš Vokoun na začátku července rozhodl, že spojí svou další budoucnost v NHL s týmem Washington Capitals, překvapil tím většinu hokejové veřejnosti. S klubem totiž podepsal jen roční kontrakt za 1,5 miliónu dolarů, tedy za výrazně horších finančních podmínek, než jaké měl předtím na Floridě. Nejen proto byl z jeho příchodu překvapený i Alexander Ovečkin, největší hvězda Capitals.

Foto: Mike Segar, Reuters

Hokejový útočník Alexander Ovečkin se už těší na nového gólmana.

Článek

Ruský bohatýr trávil léto v Turecku a doma v Moskvě, když při posezení s přáteli v restauraci jeden z jeho kamarádů našel na internetu zprávu o tom, že Tomáš Vokoun se dohodl s Washingtonem. "Co to má sakra znamenat? Capitals podepsali Tomáše Vokouna," zahlásil nám, popisuje Ovečkin ve videu na klubových stránkách Washington Capitals. "Já na to ale jen: klídek, to je nějaký vtip," zůstával v pohodě.

"Pak se rozpoutala debata, jenže já tomu pořád nemohl uvěřit. Tak jsem napsal textovku známému, který žije ve Washingtonu a ten mi potvrdil, že je to pravda," nevycházel z údivu Ovečkin. "Všichni jsme najednou měli takovou radost, že to vypadalo, jako by v té restauraci vybuchla bomba," směje se.

Ovečkin v nájezdu na Vokouna. Teď budou spoluhráči.foto: Reuters/Shaun Best

Ovečkin se s Vokounem potkával kromě NHL i na řadě světových turnajů. Na olympiádě v Turíně jej Vokoun připravil o bronzové medaile (3:0), o čtyři roky později se Rus na hrách ve Vancouveru dočkal odplaty (4:2). Ve finále mistrovství světa 2010 se pak radoval opět český brankář (2:1).

"Je neuvěřitelné, že jsme získali gólmana takového kalibru. Je skvělé, že je právě v našem týmu, protože je velmi těžké proti němu hrát," zakončil Ovečkin.

Reklama

Související témata: