Hlavní obsah

Voráček přišel o zápas pod širým nebem. Šanci má Kaše

Filadelfie

Hokejový útočník Jakub Voráček z Philadelphie přišel o možnost zahrát si nedělní zápas NHL pod širým nebem proti Bostonu u jezera Tahoe. Jeho jméno figuruje mezi šesticí hráčů Flyers, kteří zůstávají mimo hru v souladu s takzvaným covidovým protokolem. Příležitost se tak naopak otevřela Davidu Kašemu.

Foto: Derik Hamilton, ČTK/AP

Jakub Voráček (druhý zleva), Travis Konecny (11) a Brian Elliott z Philadelphie po výhře nad Buffalem.

Článek

Součástí kádru, který zamíří do rezortu v Nevadě na západ Spojených států amerických, nebudou vedle jednatřicetiletého Voráčka ani kapitán Claude Giroux, další útočníci Travis Konecny, Scott Laughton a Oskar Lindblom či obránce Justin Braun. Všichni jsou na covidové listině přinejmenším od 9. února. "Nikdo z toho seznamu s námi nepocestuje," uvedl dnes trenér Alain Vigneault.

Flyers nehráli kvůli koronavirovým opatřením od neděle 7. února, kdy zvítězili na ledě Washingtonu 7:4. Přišli za tu dobu o čtyři zápasy, v noci na pátek se poprvé po odmlce představí proti New York Rangers. Při skládání sestavy však budou muset improvizovat - po povinné pauze trénovali Flyers v úterý pouze se 16 hráči, ve středu už jich bylo 24, když tým doplnili hráči z rezervní skupiny.

Jedním z těch, kteří se připojili k týmu, byl i český útočník David Kaše, jehož klub povolal z farmy v Lehigh Valley v AHL. Zatímco Voráček patří dlouhodobě k tahounům ofenzivy "Letců", čtyřiadvacetiletý Kaše má na kontě v NHL pouze šest startů. Všechny si připsal během minulé sezony a jednou skóroval. Probíhající ročník zahájil v extraligových Karlových Varech, kde si ve 27 zápasech připsal 25 bodů za šest gólů a 19 asistencí.

Reklama