Hlavní obsah

Vrána respektuje, že mu Ovečkin bere čas a sám se vložil do jeho One Man Show

Toronto

Mladý český útočník vstřelil nejenom nejhezčí branku zápasu, ale také vítěznou. Diváci v Provincii Ontario ale také sledovalI galapředstavení největší hvězdy Capitals Alexandra Ovečkina, kterému se podařilo vstřelit tři branky. Odchovanec pražské Slavie jeho přínos oceňuje a dokáže pochopit, že na úkor ruského bohatýra, dostává méně času na ledě.

Foto: ČTK

Jakub Vrána oslavuje svůj gól v zápase na ledě Toronta.

Článek

Byl to druhý vítězný gól v sezóně, sedmý celkově, co byste k této brance řekl?

Byla to pěkná nahrávka Oshiho od mantinelu, snažil jsem se být rychlejší než Zajcev a pak jsem to jen vystřelil pod brankářovu vyrážečku a naštěstí to tam padlo.

Nevadí vám, že na stejném místě levého křídla, hraje právě Ovečkin a tím dostává více času na úkor ostatních hráčů na tomto místě?

Musím uznat, že je to zkušený hokejista, snažím se vybojovat také nějaký čas na ledě, ale občas se to skutečně stane, že Alex zůstane delší dobu ve hře. Musím si uvědomit, že patřím k těm mladším hráčům. Má zkušenosti, ví kam se má postavit, jak vystřelit. To jsou jeho přednosti.

Který zápas zatím pokládáte za nejlepší v NHL v této sezóně?

Asi domácí zápas proti Ottawě, kdy jsem dal dva góly a celý zápas jsme hráli dobře jako tým a měli jsme hodně šancí. Zvedlo se nám sebevědomí a to se odrazilo i na obou posledních zápasech. Nyní se nám daří a už záleží pouze na tom, jak budeme na sobě pracovat.

Dvě sezóny jste bojoval o místo v mužstvu, až letos to vyšlo, čím to bylo?

Důležitý byl minulý rok, kdy jsem v NHL sehrál jedenadvacet zápasů. Podíval jsem se do NHL a už jsem měl nějaké zkušenosti pro tréninkový kemp. Dostal jsem šanci a snažím se jí využít. Pochopil jsem, že je zapotřebí pracovat na různých detailech. Zapracoval jsem hodně na defenzívě. Zlepšil jsem se v obranném pásmu. Jako útočník se tlačím víc do branky.

Dnes proti vám hrál Roman Polák, vnímal jste ho na ledě?

Moc ne, v lize už hraje hodně dlouho, tak jsem se mu nedovolil nic říci, ale pozoroval jsem ho.

Věříte, že se v NHL udržíte?

Musím každý den pracovat na sobě, soustředit se na každý zápas, co bude a musím mít určité sebevědomí.

.

Reklama

Související témata: