Hlavní obsah

Vránu po první trefě obklopili novináři, odpovídal s pěnou na obličeji

Washington vyhrál v Buffalu 4:1 i díky brance dvacetiletého Jakuba Vrány. Pro českého útočníka to byl zároveň vůbec první gól v NHL. Za svůj výkon byl navíc vyhlášen třetí hvězdou střetnutí. Spoluhráč Tom Wilson jej po zápase odměnil pěnou na holení, kterou Vránovi plácl do obličeje během rozhovoru.

Foto: Molly Riley, ČTK/AP

Jakub Vrána v dresu Washingtonu.

Článek

„Cítím se skvěle. V posledních utkáních jsem měl pár střel, které mi tam nespadly, teď už se to povedlo. Velký dík patří Kuzymu za skvělou práci," pochválil Vrána Jevgenije Kuzněcova.

Ruský spoluhráč měl skutečně velký podíl na Vránově gólu. Při přesilové hře se protáhl podél pravého mantinelu a následně našel před bránou najetého českého útočníka, jemuž stačilo zblízka usměrnit puk za záda brankáře Lehnera.

Zdálo se, že dostat puk do sítě nedalo odchovanci Letňan moc práce. „Nikdy jsem nesnil o tom, jak by měl padnout můj první gól," přiznal během rozhovoru v šatně.

Vránovo čekání na první zásah trvalo do jeho pátého zápasu v NHL. Dočkal se ze své desáté střely v soutěži. Už v předchozích kláních měl příležitosti zapsat se mezi střelce.

„Šlo to dobře. Věděl jsem, že akorát musím trochu zpřesnit zakončení..." vysvětloval Vrána. Načež jeho odpověď rázně přerušil spoluhráč Tom Wilson, který se prodral mezi novináři a českému útočníkovi plácl do obličeje ručník plný pěny na holení.

Přítomné žurnalisty tento žertík, který je v NHL viděn poměrně často, rozesmál. „Tak jo... Další otázka?" reagoval pobaveně mladý hokejista, zatímco si z oka prstem odhrnoval pálivou pěnu.

Reklama

Související témata: