Hlavní obsah

Vrátí se Krejčí do Bostonu? Jsme v kontaktu, potvrdil manažer Bruins

Budoucnost zkušeného útočníka Davida Krejčího je stále nejistá. Šestatřicetiletý hráč je v současné době bez angažmá a podle všeho připadají v úvahu jen tři varianty: pokračování v Olomouci, konec kariéry nebo comeback do Bostonu. Podle posledních informací by návrat do NHL nemusel být vůbec nereálný. Generální manažer Bostonu je totiž s hráčem neustále kontaktu, společné rozhovory v něm vzbuzují pocit naděje.

Foto: Český olympijský tým

David Krejčí v dresu české hokejové reprezentace.

Článek

Ani několik týdnů po konci sezony není o budoucnosti zkušeného útočníka jasno. Krejčí díky povedenému ročníku s bronzovým vrcholem na MS ve Finsku potvrdil, že v šestatřiceti letech zdaleka nepatří do starého železa. Přesto se dost nahlas mluví o konci kariéry. Existují však ještě dvě varianty, a sice prodloužení štace v Olomouci nebo comeback do Bostonu.

Právě poslední možnost se zdá být v současné době nejpravděpodobnější. Generální manažer Bruins Don Sweeney je s hráčem neustále v kontaktu, avšak ani on sám momentálně neví, kam Krejčího kroky povedou. „Jsem s ním a jeho agenty v kontaktu," přiznal generální manažer pro zámořská média.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Roman Červenka a jeho parťák David Krejčí (vlevo) s bronzovými medailemi z MS ve Finsku.

„Tráví teď hodně času s rodinou a rozmýšlí se, co udělat. Rozhovory ale proběhly dobře, mám z toho dobrý pocit. Teď jde jen o to, kdy se David nakonec rozhodne a jestli my budeme tím místem, kam zamíří," dodal Sweeney, kterému nezbývá nic jiného, než na závěrečný ortel vyčkat.

K návratu do dresu bostonských Medvědů by mohl přispět také bývalý spoluhráč David Pastrňák. Havířovský rodák se po nedávném mistrovství světa ve Finsku netajil tím, že o deset let staršího kolegu zkusí přemluvit. Zda se to povedlo, ukážou až následující dny či týdny.

Krejčí se pár dnů po šampionátu vydal zpět do Ameriky do rodinného sídla v Jižní Karolíně. Právě posezonní pohoda by mu měla pomoct rozluštit tajenku hokejové budocnosti. „Budu v klidu přemýšlet, co dál. Času je dost a možností spousta, z nichž jedna velmi reálná je i pokračování v dresu Olomouce," řekl zkušený forvard před necelým měsícem.

Reklama

Související témata: