Hlavní obsah

Vycouvají z restartu NHL? 75 procent z nás nechce sezonu dokončit, tvrdí jeden z hráčů

Už za pár dní by v 24 klubech účastnících se vyřazovací části NHL měly odstartovat tréninkové kempy, na konci července pak má dojít na samotné play off. Uznávaný novinář z kanadské televizní stanice Sportsnet Eric Engels však přišel s informací, kterou získal z průzkumu mezi samotnými hokejisty, že až 75 procent z nich si restart soutěže vůbec nepřeje. Je tak otázkou, jestli se play off zúčastní všichni hráči...

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Útočník Toronta Jason Spezza (vpravo) v utkání NHL proti Buffalu - ilustrační foto.

Článek

Engels se v posledních dnech bavil s hráči napříč celou NHL, kteří jsou za současné koronavirové situace návratem k hokeji znepokojeni. Výsledky průzkumu, v němž všem respondentům slíbil anonymitu, zveřejnil novinář na svém Twitteru.

„Jeden z hokejistů mi řekl, že většina hráčů, odhaduje to na 75 procent, se letos v létě nechce vrátit k hokeji. Na jednu stranu sice mají obavy z finančních dopadů rozhodnutí nedohrát sezonu, mnohem víc ale mají strach z možnosti nákazy virem nebo z vážného zranění před startem nové sezony," uvedl Engels.

Někteří hráči jsou pak frustrovaní, že jim Hráčská asociace (NHLPA) neříká vše, co by potřebovali vědět ohledně bezpečnosti. Jeden z hokejistů označil NHLPA za vtip, neboť jí jde jen o finance.

Navzdory tomu další z oslovených hokejistů věří, že hráči návrat nakonec odsouhlasí. „Každý bude hrát, nikdo z toho nevycouvá. Bonusy za play off budou vyšší než kdykoliv předtím. Jsou to peníze zadarmo, když budeme hrát. Hokej je oproti jiným sportům odlišná kultura. Nikdo nevycouvá," napsal Engelsovi jeden z nejmenovaných hráčů.

NHL dál hledá dvě města, v nichž by se play off odehrálo. Podle stanice TSN nově ze seznamu vypadlo Los Angeles, na výběr tak už jsou jen Edmonton, Toronto, Las Vegas a Chicago. Dějiště by měla být oznámena v nejbližších dnech. Nejvíce se přitom mluví o kanadských městech.

Reklama

Související témata: