Hlavní obsah

Vyhlášený provokatér narazil! Pastrňákův parťák dostal ochutnat vlastní medicínu

New York/Praha

Když se v minulé sezoně redaktoři oficiálních stránek NHL obrátili na čtyřiadvacet hvězd nejlepší hokejové soutěže světa s otázkou, aby vybraly největšího provokatéra v lize, téměř polovinu hlasů obdržel Brad Marchand. Jednatřicetiletý kanadský útočník Bostonu je svou záškodností a mnohdy i zákeřností proslulý. V nedělním utkání proti NY Rangers se zase připomněl...

Foto: Profimedia.cz

Brad Marchand odjíždí po krosčeku na Ryana Lindgrena na trestnou lavici.

Článek

Spoluhráč Davida Pastrňáka z elitní útočné formace Medvědů se během zápasu hned dvakrát dostal do střetu se zadákem Jezdců Ryanem Lindgrenem. Dvaadvacetiletého Američana si přitom před čtyřmi lety vybral ve druhém kole draftu právě Boston, za něj si ale nikdy nezahrál a v roce 2018 putoval do Rangers v rámci rozsáhlé výměny za Ricka Nashe.

„Ani nevím, že byl u nás," říkal Marchand o soupeři hrajícím v neděli 53. zápas v NHL, s nímž se poprvé dostal do křížku ve 12. minutě. Lindgren chtěl hvězdu Bostonu dohrát u mantinelu, ta se mu ale vyhnula a začalo vzájemné pošťuchování. Výsledkem byly dvě trestné minuty pouze pro hráče Rangers.

Na konci druhé třetiny pak došlo na pokračování. Marchand po zákroku gólmana Jezdců Georgijeva s hokejkou v obou rukách zezadu zákeřně krosčekoval nic netušícího Lindgrena a poslal ho k ledu. Reakce přišla okamžitě. Marchandovi dal jeho vlastní medicínu ochutnat útočník domácích Pavel Bučněvič. Možná s ještě větší intenzitou, protože Marchandovi po úderu zezadu do oblasti krku odlétla z hlavy helma...

Tentokrát však na trestnou lavici putoval jen Marchand, který si po utkání, které Boston vyhrál 3:1, neodpustil rýpnutí do Lindgrena. „Co si o něm myslím? On se nestane hráčem, který bude mít dlouhou kariéru, takže se jím nezabývám," ušklíbl se Marchand.

„Je to dobrý obránce, přeju mu jenom to nejlepší. Doufám, že bude odvádět dobrou práci. Já ji ale od něj nevidím," pokračoval v ironickém tónu Marchand, který nakonec mohl být spokojený, protože během svého trestu sledoval, jak Charlie Coyle v oslabení střílí druhý gól Bruins, který se nakonec ukázal jako vítězný.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Brada Marchanda (vpravo) a Ryana Lindgrena musel od sebe oddělovat čárový rozhodčí Scott Cherrey.

„Takže to nakonec ode mě byla skvělá hra," usmál se Marchand.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články