Hlavní obsah

Vyhrát všechno, nebo nebude nic. Těžká váha Západu si zahrává

Už jen pět utkání základní části mají před sebou v NHL hráči Vegas a pondělní domácí porážka 2:3 s průměrným New Jersey je postavila před zásadní úkol. Pokud chtějí i popáté v klubové historii hrát o Stanley Cup, nezbyde jim nic jiného než ve zbývajících zápasech posbírat maximální počet bodů.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Mark Stone (61) z Vegas a Warren Foegele (37) z Edmontonu.

Článek

„Teď potřebujeme vyhrát všechno," nechápal poslední selhání kouč Peter DeBoer. Pokud by Golden Knights na Devils vyzráli, stáhli by náskok Los Angeles na třetím místě Pacifické divize na jediný bod. Teď už ale ve Vegas nemají postup ve vlastních rukách. I kdyby ze závěrečné pasáže skutečně vyrýžovali deset bodů.

„Vegas jsem spolu s Coloradem považoval za favority Západní konference. Jenže Golden Knights nezačali moc dobře. A i když pak měli série výher, zase je postihl pokles formy a mají to hodně nahnuté. Dva měsíce jim chyběl Mark Stone, jeden z nejlépe bránících útočníků soutěže. On hraje takovým nenápadným zvláštním stylem, ale velmi účinným. A to se na výsledcích Vegas projevilo," řekl pro NHL.com/cs bývalý skvělý útočník Patrik Eliáš.

Golden Knights se od své premiérové sezony v NHL zařadili mezi těžké váhy Západní konference. Jako nováčci hned v roce 2018 postoupili až do finále Stanley Cupu, kde v pěti zápasech podlehli Washingtonu. Předloni a loni hráli v konferenčním finále resp. semifinále play off.

Teď ale vyslancům z města hříchu akutně hrozí krach.

„Soupeře jsme přestříleli, ale inkasovali jsme po akcích, které snad ani nemůžeme označit jako šance. V téhle fázi potřebujeme, aby byl i náš gólman lepší než ten soupeřův," rýpnul si kouč DeBoer do švédského veterána Robina Lehnera.

Fanoušci už pomalu nad svými oblíbenci lámou hůl. Golden Knights prohráli tři zápasy z posledních čtyř. V Edmontonu ani nedali gól, z posledních pěti startů hrají třikrát venku mj. v Dallasu, který také potřebuje body.

A k tomu se do hry vrátil Vancouver, jenž vyhrál pět zápasů v řadě. Canucks na Vegas ztrácejí bod a mají zápas k dobru...

„Dokud existuje naděje, tak budeme bojovat," tvrdí obránce Vegas Alec Martinez. S takovými výkony, jaký předvedli proti Devils, už si ale Golden Knights pomalu můžou hledat destinaci na dovolenou.

Reklama

Související témata: