Hlavní obsah

Výkon gólmana? Tortorellova pantomima řekla všechno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ten chlap je legenda! Pětašedesátiletý hokejový kouč John Tortorella obvykle nešetří jízlivými komentáři ve stylu: Padni komu padni! Jeho kritika směřuje k hráčům, novinářům, rozhodčím, vedení NHL. Tentokrát trenér Philadelphie příkře zhodnotil výkon gólmana Flyers Felixe Sandströma. Nepotřeboval k tomu ani slovo, přesto to dokonale sedlo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér John Tortorella na archivním snímku.

Článek

Philadelphia se zuby nehty drží mezi postupujícími do play off ve Východní konferenci. V sobotu v závěru zlomila Boston, v neděli ale nestačila na Floridu (1:4), i když nejspíš mohla uhrát víc, kdyby jí zachytal gólman.

Flyers přišli o svou jedničku Cartera Harta, který je spolu s dalšími hráči vyšetřován kvůli kauze sexuálního napadení z roku 2018. Tortorella tak spoléhá na švédskou dvojici Samuel Ersson, Sandström. Ten však v neděli neměl den. Pustil tři góly ze 14 střel (úspěšnost 78,6 procenta). Pod rukou mu propadla střela Sama Reinharta, neúspěšně máchl lapačkou proti Carteru Verhaeghemu.

„Byl to prostě jeden z těch špatných večerů,“ povzdechl si Sandström. „Nejsem si jistý, proč a jak se to stalo. Potřebuju se víc soustředit na detaily, ujistit se, že líp sleduju dráhu střely. Musím puky chytat, ne aby se ode mě odrážely. Pouštět góly není žádná zábava.“

Když byl pak Tortorella dotázán, co říká na Sandströmův výkon, kouč jen dvakrát zvedl ruce a praštil s nimi do pultíku. Významně pozvedl obočí a odešel. Příště tak podle všeho nastoupí v brance Flyers Ersson.

„Myslím, že jsme hráli docela dobře, ale těžko jsme dávali góly. Gólman Panthers chytal vážně dobře,“ chválil ještě před tím Tortorella Anthonyho Stolarze, bývalého brankáře Philadelphie, který měl 32 zákroků.

Flyers jsou přesto příjemným překvapením sezony, když stále hájí třetí místo v Metropolitní divizi před mohutně dotahujícím Washingtonem. I přesto, že byl Tortorella nedávno suspendován na dva zápasy za litanie vůči sudím a kapitán Sean Couturier se z rozhodnutí kouče na dvě utkání stal zdravým náhradníkem.

Do konce základní části zbývá Philadelphii odehrát ještě deset zápasů. Pantomima z tiskovky po souboji s Panthers se každopádně hned zařadila do zlatého fondu Tortorellových nejlepších výstupů.

Reklama