Hlavní obsah

Carolina - Boston 3:0Vynulovaní Češi, body zapsalo jen české duo z Tampy

pan, spuSport.cz

Čechům se během noci v hokejové NHL tentokrát příliš nedařilo. Hokejisté Bostonu si připsali druhou porážku za sebou, když podlehli na ledě Caroliny 0:3. Radovat se mohli obhájci titulu z Tampy, kteří deklasovali Arizonu 5:1. Vítězství Blesků pečetil pátou brankou Andrej Šustr, který se v letošní sezoně trefil poprvé. Jednu asistenci si připsal Jan Rutta.

Foto: James Guillory, Reuters

David Pastrňák se proti Carolině neprosadil

Článek

Boston se střelecky trápí. Po prohře 1:4 proti Floridě nestačil ani na dosud neporaženou Carolinu a padl 0:3. Hurricanes vstřelili po gólu v každé třetině, skvělým výkonem se prezentoval brankář Frederik Andersen, který pochytal všech 33 střel Medvědů.

Tampa zopakovala výsledek z klání v Pittsburghu, a i proti Arizoně zvítězila 5:1. Na prvním gólu Lightning se asistencí podílel Jan Rutta. Premiérového gólu sezony se dočkal Andrej Šustr a v NHL se tak trefil poprvé od prosince 2017. Brankář Karel Vejmelka sledoval vysokou prohru Coyotes ze střídačky.

Bez vstřeleného gólu zůstal Pittsburgh, který musel na domácím ledě skousnout porážku 0:4 od Calgary. Ve čtvrté formaci do utkání naskočil český útočník Dominik Simon. Gólman Plamenů Dan Vladař zůstal na střídačce, jeho kolega Jacob Markstrom si připsal čisté konto.

V dalších zápasech Colorado porazilo St. Louis těsně 4:3, Buffalo ztratilo nadějné třígólové vedení a proti Anaheimu zvítězilo až v prodloužení (4:3). Nováček ze Seattlu doma zvítězil podruhé v řadě, tentokrát potopil Minnesotu 4:1.

Philadelphia porazila Vancouver 2:1, už čtvrtou výhru za sebou má v kapse Winnipeg, který zdolal Los Angeles 3:2. Nedařilo se San Jose, Žraloci na domácím ledě nestačili na Montreal a prohráli vysoko 0:4.

Výsledky NHL
Carolina - Boston 3:0
Pittsbrugh - Calgary 0:4
Tampa Bay - Arizona 5:1
St. Louis - Colorado 3:4
Anaheim - Buffalo - 3:4 po prodloužení
Seattle - Minnesota - 4:1
Vancouver - Philadelphia - 1:2
Los Angeles - Winnipeg - 2:3
San Jose - Montreal - 0:4

Reklama

Související témata: