Hlavní obsah

Vyřadí Pastrňáka z elitního útoku Bostonu? Kouč zvažuje změnu

Boston/Praha

Elitní útočná formace Bostonu nedokázala v posledním utkání NHL vyzrát na obranu Calgary, kterou jistil skvělým výkonem a vychytanou nulou gólman Flames Daniel Vladař. V táboře Bruins nyní řeší, jak naložit se situací, kdy se výjimečně neprosadil nikdo z tria David Pastrňák, Patrice Bergeron, Brad Marchand a nikdo z dalších formací za ně nedokázal střelecky zaskočit.

Foto: Profimedia.cz

Přeřadí kouč Bostonu Davida Pastrňáka do druhého útoku?

Článek

Hokejovým Medvědům citelně chybí centr David Krejčí, který po minulé sezoně odešel do extraligové Olomouce. Nyní se logicky nabízí otázka, zda elitní formaci nerozdělit a ofenzivní sílu nerozložit i do druhého útoku.

„Samozřejmě uvažujete nad tím, jestli tahle top lajna, která je bezpochyby stále jednou z nejlepších na světě, není už příliš velkým luxusem, který si Boston nemůže momentálně dovolit. Obzvlášť když už je David Krejčí zpátky doma v České republice," píše například list Boston Herald.

Ten také naznačuje, že by možným řešením bylo, přesunout Pastrňáka do druhé pětky k Tayloru Hallovi a Charliemu Coyleovi.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Útočník Bostonu Bruins Patrice Bergeron (37) vedle parťáka z útoku Davida Pastrňáka (88).

Trenér Bruce Cassidy ale říká, že zatím na tento krok nenastal ještě čas. „Myslím, že ten útok (Pastrňák, Bergeron, Marchand) se výborně doplňuje. Možná si řeknete, že ti hráči mohou nastoupit kdekoliv. To můžou, my se ale snažíme ve všech lajnách vytvořit určitou chemii. Teď bychom brali někoho ze zavedeného útoku, abychom pomohli nějakému jinému," vysvětloval kouč Bostonu.

„Vždy jsem říkal, že něco podobného možná zkusím, až budou všichni hráči zdraví. Teď se začínají marodi uzdravovat. Nechme srovnat všechny lajny tak, jak jsme s nimi počítali, a až potom je můžeme jednotlivě vybalancovat nějakými přesuny. To se asi nakonec stane, ale chci mít jen jistotu, že to uděláme ve správný čas," pokračoval trenér.

Ten také po zápase s Calgary žádal po prvním útoku, aby věci příliš nekomplikoval zbytečnými přihrávkami a pálil více puků na bránu.

V souvislosti s gólovými příspěvky ostatních formací se v Bostonu určitě více čekalo od Fina Erika Hauly, který zatím v 15 zápasech zaznamenal jedinou trefu.

Otazníky také vzbuzují gólmani, obzvlášť po posledním duelu si fanoušci Brunis posteskli, proč si klub nechal utéct nyní skvěle chytajícího Vladaře.

Lehký optimismus jim v tomto směru mohl dodat fakt, že před zápasem se znovu na ledě ukázal Tuukka Rask, který se dostává do formy po operaci kyčle. Do brány by se v NHL znovu mohl postavit někdy po Novém roce.

Reklama

Související témata: