Hlavní obsah

Vysmátý Pastrňák bavil na tiskovce. Pojď na plzeň, hulákal na Krejčího. Chára chtěl vidět Pastův biceps

Výborná nálada panuje v táboře hokejistů Bostonu. Aby ne, Bruins v prvním kole play off NHL postoupili v pěti zápasech přes Carolinu a na pozápasové tiskové konferenci po posledním duelu o sobě dával vědět hlavně David Pastrňák. Navrátilec do sestavy Medvědů po třízápasové pauze způsobené zraněním svými hláškami bavil spoluhráče; krajana Davida Krejčího a slovenského kapitána mužstva Zdena Cháru.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Čeští útočníci ve službách Bostonu David Krejčí (vlevo) a David Pastrňák měli lví podíl na výhře Bruins 2:1 v pátém duelu série 1. kola play off NHL proti Carolině.

Článek

Jakmile za mikrofony domluvil hlavní kouč Bostonu Bruce Cassidy, vystřídali jej za stolem útočníci Patrice Bergeron s Davidem Krejčím. Po společné pasáži s novináři prostřednictvím videohovoru přes Zoom následovala pasáž v češtině, které už se Bergeron neúčastnil.

Krejčí odpovídal na dotazy spolupracovníka stanice Nova Sport Zdeňka Matějovského, když se zpoza rohu začal ozývat Pastrňák a svými hláškami Krejčího lehce vyvedl z míry. „Nerozesmávej mě tady," křiknul šternberský rodák na svého krajana, jenže Pastrňák se nenechal odbýt.

David Pastrňák po postupu přes Carolinu na tiskovce perlil

„Pojď na plzeň," zahulákal na Krejčího, který v češtině vysvětloval, že „Pasta už má nachystanou jednu plzeň".

Pak už Pastrňák předstoupil před kamery společně s Chárou, show havířovského rodáka tím ale ještě neskončila. Když byl Matějovským v češtině tázán, jak se na ledě po pauze cítil a jak se mu zamlouval výkon Krejčího, spustil Pasta anglicky.

„V první řadě chci říct, že dneska bych soutěž o větší biceps jednoznačně prohrál," chechtal se při pohledu na Chárovu svalovou hmotu, čímž svého kapitána rozesmál.

Pastrňák tím narážel na své tiskové konference z nedávné minulosti, kdy si své bicepsy poměřoval s jinými svými spoluhráči, Charliem Coylem a Toreyem Krugem.

„Ukaž ten biceps," popíchl slovenský obr na samý závěr tiskovky Pastrňáka. „Nemám, ne?" ukazoval si na triko, jak mu plandá.

Reklama