Hlavní obsah

Washington povolal Vránu, Mazanec opouští Nashville

Washington

Zatímco český hokejový brankář Marek Mazanec byl z prvního týmu Nashvillu odeslán zpět na farmu v Milwaukee, jeho krajan Jakub Vrána se dočkal potřetí v sezóně povolání do Washingtonu.

Foto: Sport.cz

Brankář Marek Mazanec.

Článek

Dvacetiletý odchovanec Letňan byl povolán spolu s dalším forvardem Zachem Sanfordem, aby nahradili zraněného Andrého Burakovského, který bude měsíc mimo hru se zraněnou rukou.

Washington se po týdenní pauze vrátí do hry v dnešním utkání na ledě Detroitu. Kouč Barry Trotz má k dispozici třináct útočníků a před Vránou byl měl proti Red Wings podle deníku The Washington Post dostat jako první přednost Sandford.

Vrána v NHL debutoval v prosinci a ve 12 zápasech si připsal tři body za gól a dvě přihrávky. Do Hershey se vrátil 1. ledna a před dvěma týdny byl na pouhé dva dny opět v kádru Capitals, ale v duelu na ledě Montrealu nenastoupil.

V AHL si Vrána připsal v tomto ročníku v 33 zápasech 25 bodů za 13 branek a 12 asistencí. Capitals jej vybrali v roce 2014 v prvním kole draftu na 13. pozici.

Brankář Mazanec se vrátil z Nashvillu na farmu v Milwaukee

Český hokejový brankář Marek Mazanec byl vedením Nashvillu poslán zpět na farmu do Milwaukee v nižší AHL. Na soupisce prvního týmu tak strávil pětadvacetiletý odchovanec Písku jen týdenní pauzu Predators v programu NHL. Během ní si aktuální dvojka Pekky Rinneho Juuse Saros zachytal v záložním týmu.

Mazanec v této sezóně nastoupil v dresu Predators v NHL ve čtyřech zápasech, má průměr 4,73 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 83,9 procenta.

Naposledy se představil v brance Nashvillu 8. prosince, kdy dochytal duel v Dallasu (2:5) a inkasoval z 19 střel jeden gól. O týden později putoval do Milwaukee a do kádru Predators se vrátil na pouhé dva dny i před dvěma týdny. V duelu s Detroitem (0:1) kryl záda na lavičce Rinnemu.

V AHL za Milwaukee odchytal Mazanec v této sezoně 27 duelů s průměrem 2,70 gólu na utkání a úspěšností 90,8 procenta, třikrát udržel čisté konto.

Reklama

Související témata: