Hlavní obsah

Washington se musí na startu sezony NHL obejít bez Hagelina

Švédský hokejový útočník Carl Hagelin z Washingtonu podstoupil v pondělí artroskopický zákrok, který ho měl zbavit chronických potíží s levou kyčlí. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem z let 2016 a 2017 bude proto chybět Capitals při rozjezdu nové sezony NHL. Zatím není zřejmé, kdy se do sestavy vrátí.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Útočník Carl Hagelin z Washingtonu na snímku z loňského utkání s Columbusem.

Článek

"Jde o déle přetrvávající problém, s nímž Carl sice pořád hrál, ale jeho stav se zhoršoval. A došlo to do bodu, kdy je to už opravdu špatné," připustil již před třemi týdny generální manažer Capitals Brian MacLellan.

Zkušený čtyřiatřicetiletý Švéd vynechal tréninkový kemp a nehrál ani žádný z přípravných zápasů. Vedle potíží s kyčlí ho navíc delší dobu sužuje i problém s okem. Během tréninku zkraje března byl zasažen čepelí hole a po sezoně přiznal, že na oko stále nevidí optimálně.

Hagelin má na kontě v základní části elitní ligy 713 startů, v nichž si připsal 296 bodů za 110 branek a 186 asistencí. V play off přidal ve 141 zápasech 50 bodů (22+28).

"Věříme, že vše půjde dobře a Carl se brzy zotaví. Je velmi důležitou součástí našeho týmu a jedním z našich nejlepších hráčů na oslabení. Budeme ho postrádat," řekl trenér Peter Laviolette.

Vedle Hagelina scházejí týmu z metropole USA také další dvě důležité postavy ofenzivních řad - Nicklas Bäckström a Tom Wilson. Bäckström byl rovněž na operaci s levou kyčlí a zatím není zřejmé, kolik času si vyžádá jeho rekonvalescence, Wilson podstoupil operaci levého kolena a vrátit by se měl až po přelomu roku.

Washington v úvodním duelu sezony přivítá v noci na čtvrtek hokejisty Bostonu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články