Hlavní obsah

Zákeřný zákrok na českého útočníka v NHL? Rozhodčí verdiktem překvapili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdálo se, že není o čem se bavit. Ve středečním utkání NHL najel útočník Nashvillu zezadu k nic netušícímu českému forvardovi Toronta Davidu Kämpfovi, který vůbec neměl ve své blízkosti puk, a poslal ho k zemi. Hráči i fanoušci Maple Leafs se ale nestačili divit, když sudí i po hromadné poradě vyhodnotili zákrok jako čistý.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Český útočník David Kämpf v dresu Toronta.

Článek

28letý český hokejista zrovna plnil obranné úkoly, bruslil pozadu a zcela mimo jeho zorné pole mu vpadl do zad Švýcar Nino Niederreiter, který ho poslal k zemi. Otřesený rodák z Jirkova následně na chvíli opustil střídačku.

Píšťalka sudích však zůstala v klidu. A ani následná porada všech arbitrů na tom nic nezměnila. I kanadští komentátoři se verdiktu v přímém přenosu podivovali. „Tohle je nedovolené bránění," měli jasno.

I kouč Toronta Sheldon Keefe nechápavě kroutil hlavou a sudím naznačoval, že šlo o úder na hlavu. Na sociálních sítích se pochopitelně bouřili fanoušci Maple Leafs dožadující se zásahu oddělení hráčské bezpečnosti. To se ale zatím situací nezabývá. Toronto nakonec vyhrálo zápas 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.