Hlavní obsah

Zámoří tleská Nyquistovi. Švédský útočník ohromil NHL nevídanou akcí

Ottawa

Platí za velký talent švédského hokeje. V NHL kroutí teprve čtvrtou sezónu, přesto už si v zámoří vybudoval slušný respekt. Je rychlý a kreativní. Gustav Nyquist nastřílel v kanadsko-americké soutěži zatím jen 47 branek, ta poslední proti Ottawě ale stála opravdu za to!

Foto: Marc Desrosiers-USA Today Sports, Reuters

Útočník Detroitu Gustav Nyquist (uprostřed) krouží v obranném pásmu Ottawy. Marně se ho snaží zastavit útočník Clarke MacArthur. Vpravo přihlíží obránce Senátorů Jared Cowen.

Článek
Fotogalerie

Osmadvacet vteřin. Takhle dlouho motal pětadvacetiletý křídelník soupeřovým hráčům hlavy, než skóroval.

Sobotní zápas mezi Ottawou a Detroitem vítěze v základní hrací době nepoznal, a vypadalo to, že ani v prodloužení se diváci rozhodujícího gólu nedočkají.

Na nájezdy ovšem nakonec nedošlo. A to zásluhou zmiňovaného Nyquista, který se minutu a sedmnáct vteřin před koncem ujal u mantinelu odraženého puku a už ho nikomu nepůjčil.

V obranném pásmu Senátorů si kroužil, jak se mu zlíbilo. Marně se jej pokoušeli zastavit jak Clarke MacArthur (č. 16), tak i Jared Cowen (2). Nyquist si s pukem na holi dvakrát obkroužil Andersonovu klec, aby nakonec z kruhu střelou na lapačku rozvlnil síť.

Rodák z Halmstadu se v hale Canadien Tire Centre těšil z patnáctého zásahu v sezóně a je aktuálně nejlepším střelcem Red Wings v této sezóně.

Reklama

Související témata: