Hlavní obsah

Západní přísliby. Obři z Vegas podruhé plenili v Texasu a Dallas si zoufá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jejich optimismus byl možná předčasný. Hokejisté Dallasu, nejlepšího týmu Západní konference v základní části, jsou po dvou domácích zápasech play off NHL na nule. I v utkání č.2 byli krátcí na úřadující šampiony z Vegas, kteří středeční duel opanovali v poměru 3:1.

Sestřih druhého utkání Dallas - VegasVideo: nhl.com

 
Článek

„Letos máme tým skvěle poskládaný a šance na Stanley Cup je největší. Hlad a touha vyhrát jsou tu obrovské. Věřím, že v play off půjdeme hodně daleko,“ vyprávěl v rozhovoru pro Sport.cz před koncem základní části útočník Stars Radek Faksa. Zatím to ale na texaský průlom nevypadá.

Golden Knights se porážkou s Anaheimem v závěrečném zápase základní části vyhnuli Edmontonu, na který se jim moc nechtělo. Hrát s konferenčním lídrem z Dallasu jim vadilo mnohem méně. V sezoně ho porazili ve všech třech vzájemných zápasech. A ve vyřazovací části si už připsali další dvě čárky.

„Očekávali jsme, že nás v prvních 5 až 10 minutách zmáčknou, což se taky stalo. Byli fyzicky silní, hráli tvrdě, měli nějaké šance. Ale ustáli jsme to,“ cenil si útočník Vegas Jack Eichel. Dallasu vydrželo vedení v úvodní třetině jen 82 sekund. A ve druhé části pak nerozhodný stav ve prospěch hostů zlomila posila z Calgary Noah Hanifin.

Přes vysoké a statné hráče Golden Knights se navíc Dallas strašně těžko prosazoval, na Logana Thompsona vyslal celkem jen 21 střel a to nestačilo. Ve vyjádření kouče Stars Petera DeBoera už byl znát zárodek zoufalství.

„Jsou to vítězové Stanley Cupu, mají všechny přečtené. I loni všechny vyřešili, takže v tom nejsme sami. V prvním zápase jsme si zasloužili lepší výsledek, ale Vegas je moc zkušené a přichází na způsoby, jak vyhrávat. V tom jsme pozadu,“ cedil skrz zuby DeBoer.

Vegas se loni utkalo s Dallasem v konferenčním finále. „Před rokem jsme vedli 3:0 a oni pod tlakem snížili na 3:2,“ připomněl kouč Vegas Bruce Cassidy. „Nemyslím si, že by to teď nějak vzdali. Určitě jsou připraveni zareagovat. Mají možná nejlepší venkovní bilanci v NHL, bude to ještě složité.“

Golden Knights ale do hlav Stars zaseli pochybnosti. Jejich síla, zkušenosti, plus posily v čele Tomášem Hertlem a Hanifinem, z toho všeho jde strach. „Nedřepěli jsme vzadu a nenechali je kontrolovat hru. Stále jsme se snažili hrát a eliminovat jejich útočníky,“ poznamenal Hanifin.

„Ne nadarmo jsou to obhájci poháru. Bude to dřina vrátit se do série,“ připustil forvard Dallasu Jason Robertson. V neděli od 4:30 SELČ se ve Vegas hraje klíčový souboj série. Stars v něm ale možná budou chybět Faksa s Masonem Marchmentem, kteří se ve třetí třetině druhého duelu zranili krátce po sobě. A DeBoer o jejich stavu nepodal žádné doplňující informace.

„Venku jsme celý rok hráli dobře. Teď je moc potřeba to zopakovat,“ řekl útočník Tyler Seguin. Dallasu nic jiného nezbývá. Ze stavu 0:3 na zápasy se v historii bitev o Stanley Cup vyhrabaly jen čtyři týmy…

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.