Hlavní obsah

Že nedávám góly? No a co? Pořád hraju o Stanley Cup, říká opěvovaný Jágr

Pittsburgh

Na oficiální stránce NHL se sice nevešel mezi tři hlavní hvězdy druhého finále Východní konference mezi Pittsburghem a Bostonem, přesto byl Jaromír Jágr jednou z hlavních postav duelu. Protrhl šestizápasové čekání na kanadský bod a dvěma gólovými asistencemi zásoboval parťáky z lajny Bergerona a Marchanda. Ti pak trefami přispěli k výhře 6:1, vedení Bostonu ale mužem utkání označilo Jágra.

Foto: Instagram Bostonu Bruins

Jaromír Jágr vyfasoval po druhém zápase v Pittsburghu vojenskou bundu pro nejlepšího hráče Bruins. A také prolomil hradbu mlčení.

Článek

Sice se Jágr nedokázal prosadit střelecky, ale pro tým udělal víc práce, než kdyby nastřílel hattrick a jeho tým odjel do Bostonu, kde se odehrají další dva zápasy série, za vyrovnaného stavu. Po právu si proto oblékl bundu s vojenským maskováním, kterou uděluje přímo Boston. „Už jsem to říkal dřív, ale radši nebudu skórovat a budu pořád ve hře (o Stanley Cup), než góly střílet a užívat si dovolené," řekl po zápase Jágr.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="hlg=20122013,3,312&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="hlg=20122013,3,312&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Jednačtyřicetiletý hráč, který své jediné zisky Stanley Cupu získal právě v dresu Pittsburghu, se posunul v historickém pořadí nahrávačů v play off na 11. místo. Mezi nejproduktivnějšími hráči historických tabulek vyřazovací části mu se 195 body dokonce patří šestá pozice se ztrátou pouhého jednoho bodíku na někdejšího spoluhráče Paula Coffeyho. Tomu ale on sám příliš velkou váhu nepřikládá. „Takovéto věci jsem už dávno přestal počítat," mávl Jágr rukou.

„Hokej je týmová hra a občas zkusíte všechno a stejně to tam nespadne. Neděje se mi to poprvé. Možná to netrvalo tak dlouho, ale stávalo se mi to. Proto se musíš snažit pomoct týmu jinak," komentoval kladenský rodák.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=252716&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=252716&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Jágrův útok s Bradem Marchandem a Patricem Bergeronem se podílel na třech gólech z šesti a Jágr při všech hrál důležitou roli. Při úvodním gólu Marchanda jistil střelce při rychlém brejku a v závěru první třetiny to byl právě český hokejista, kdo vybojoval puk těsně před střídačkou Bostonu a založil gólovou akci. „Měl skvělé přihrávky a výborný byl i hit přímo před naší střídačkou, díky němuž vybojoval puk a založil akci, při níž Marchand skóroval," chválil Jágra trenér Claude Julien. „Přišel, aby hrál pro nás, a zatím opravdu hraje pro nás - a velmi dobře."

Parádní akcí se zlatý medailista ze ZOH v Naganu a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu blýskl také na začátku třetí třetiny, kdy si po zblokované střele odstavil obránce a do ideální střelecké příležitosti uvolnil Bergerona, ten zvyšoval už na 5:1. „Ten gól jsem dal jeho zásluhou. Snažil jsem se uvolnit a on mě našel (přihrávkou), takže měl na tom gólu obrovský podíl. Vlastně nejdřív celou akci zbrzdil, natáhl na sebe obránce a až pak přihrál dlouhou holí. Byl to malý detail, ale tohle je dlouhá cesta a já myslím, že dnes večer byl úžasný," popsal střelec.

<param name="movie" value="http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/videocenter/flex/images/evp.swf"/><param name="flashVars" value="id=252726&amp;img=http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/www/thumbs/2013/06/03/252726_eb.jpg&amp;related=dpid:35&amp;locprogimg=http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;prs=http://ad.doubleclick.net/pfadx/nbcu.nhl/vidplay_inline;pos=videoplay;sz=16x9"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><embed allowfullscreen="true" flashvars="id=252726&amp;img=http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/www/thumbs/2013/06/03/252726_eb.jpg&amp;related=dpid:35&amp;locprogimg=http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;prs=http://ad.doubleclick.net/pfadx/nbcu.nhl/vidplay_inline;pos=videoplay;sz=16x9" height="265" src="http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/videocenter/flex/images/evp.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Jágra těší, že našel tým, jehož herní styl mu vyhovuje. Líbí se mu bojovnost a zápal pro hru spoluhráčů. „Takhle Boston Bruins hrají. Máme čtyři výborné lajny a hodně dobrých hráčů, kteří dokáží hrát do těla, udržet puk, a být silní u mantinelu. A to mi vyhovuje, takhle jsem se snažil hrát vždycky. Nemusím střílet góly, klidně budu pracovat pro tým u mantinelu. Rád hraju fyzicky a nevadí mi dostat nějaký ten hit," říká muž s 68 na zádech.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off 2013

  • Osmifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh NY Islanders - logo NY Islanders
    4 : 2
  • Montreal - logo Montreal Ottawa - logo Ottawa
    1 : 4
  • Washington - logo Washington NY Rangers - logo NY Rangers
    3 : 4
  • Boston - logo Boston Toronto - logo Toronto
    4 : 3
  • Chicago - logo Chicago Minnesota - logo Minnesota
    4 : 1
  • Anaheim - logo Anaheim Detroit - logo Detroit
    3 : 4
  • Vancouver - logo Vancouver San Jose - logo San Jose
    0 : 4
  • St. Louis - logo St. Louis Los Angeles - logo Los Angeles
    2 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Ottawa - logo Ottawa
    4 : 1
  • NY Rangers - logo NY Rangers Boston - logo Boston
    1 : 4
  • Chicago - logo Chicago Detroit - logo Detroit
    4 : 3
  • San Jose - logo San Jose Los Angeles - logo Los Angeles
    3 : 4
  • Semifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Boston - logo Boston
    0 : 4
  • Chicago - logo Chicago Los Angeles - logo Los Angeles
    4 : 1
  • Finále

  • Chicago - logo Chicago Boston - logo Boston
    4 : 2