Hlavní obsah

Zneuctěné logo. I policejní pes poznal, že jsou Flyers k smíchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některá zvířata ‚šestým smyslem‘ vycítí dopředu zemětřesení nebo povodeň, jiná mají zvláštní dar rozpoznat lidské nemoci. Policejní pes ve Philadelphii vytušil, v jakém srabu se aktuálně nacházejí hokejisté Flyers a uprostřed ledové plochy ve Wells Fargo Center vykonal potřebu rovnou na klubové logo...

Foto: Eric Hartline, Reuters

Střídačka hokejistů Philadelphie Flyers

Článek

Před začátkem pondělního utkání s Coloradem, během kterého chtěli Flyers vzdát hold místním policejním složkám, došlo k nečekané příhodě, která se rozletěla po sociálních sítích. „I ten pes to poznal, jak Philly momentálně hraje," nese se unisono virtuálním světem.

Nemůže být lepší metafory situace, ve které se hokejová Philadelphia ocitla. Poslední výhru získala 16. listopadu. Od té doby schytávají Flyers jeden záhlavec za druhým, v tabulce Metropolitní divize jsou předposlední. Generálnímu manažerovi Chucku Fletcherovi došla trpělivost a odvolal kouče Alaina Vigneaulta, na jehož místo se posunul asistent Mike Yeo.

Už s novým hlavním trenérem ale Flyers schytali od Avalanche další sedmičku (5:7). Devátá porážka v řadě byla na světě.

„Musíme zase najít svou identitu," burácel Fletcher. „Mike musí přimět kluky, aby zase hráli tím správným stylem," usmyslel si GM. Pokud by byl v kabině ještě Jakub Voráček, jistě by došlo na společnou týmovou poradu u piva. Jenže český útočník, který patřil deset let ke klíčovým figurám Flyers, už hraje za Columbus a v kabině Flyers to nyní asi povážlivě skřípe.

„V týmu je přitom spousta kluků, kterým to rozhodně není jedno," apeloval útočník James van Riemsdyk.

Jenže Flyers hrají vážně ‚pod psa'. S průměrem 2,43 vstřeleného gólu na zápas jsou 27. ze 32 týmů. Mají páté nejhorší přesilovky (14,3 procenta) a na marodce klíčovou posilu do obrany Ryana Ellise.

Od sezony 2011-12, kdy do Philadelphie přišel Voráček střídali Flyers pravidelně sezony, kdy se dostali do play off a kdy je vyřazovací část obloukem minula. Teď jim hrozí, že se jim vyhne druhý rok po sobě. Psí věštba tomu rozhodně napovídá.

Reklama

Související témata: