Hlavní obsah

Zohorna se v NHL po roce opět stěhuje

Hokejový útočník Radim Zohorna byl v NHL vyměněn těsně před uzávěrkou přestupů z Calgary do Toronta. Opačným směrem putuje Dryden Hunt. Český útočník působí v zámoří třetí sezonu, většinou ale nastupuje v AHL. V novém působišti se setká s Davidem Kämpfem.

Foto: @WBSPenguins, Twitter

Radim Zohorna v dresu Wilkes-Barre/Scranton, rezervního tými Pittsburghu Penguins. Archivní foto

Článek

Zohorna zamířil do NHL ve 24 letech z české extraligy. Zaujal tehdy Pittsburgh, kterému se upsal před sezonou 2020/21 jako nejdraftovaný hráč. Dvojnásobný šampion s Kometou Brno z let 2017 a 2018 na premiéru v soutěži dlouho čekal. Když si jej ale klub vytáhl před koncem základní části do hlavního týmu, svou šanci využil. Český útočník ozdobil debut gólem a ve zbytku ročníku nasbíral čtyři body v osmi zápasech (2+2).

Zohorna dostal minulou sezonu více prostoru, v 17 utkáních si připsal dva góly a čtyři asistence a měl 12 kladných bodů za účast na ledě. Většinou nastupoval ale znovu na farmě Penguins a klub jej nakonec umístil před startem toho ročníku na listinu volných hráčů.

Odsud si Zohornu stáhlo Calgary, kde v osmi utkáních nebodoval. Hrál hlavně v rezervním týmu kanadského klubu, kde si připsal ve 40 utkáních 29 bodů (10+19).

Reklama

Související témata: