Hlavní obsah

Šok, smutek, slzy. Detroitského kapitána dostala výměna nejlepšího kámoše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlapi údajně nepláčou, ale někdy i drsné povahy přemůže smutek. Kapitán hokejového Detroitu Dylan Larkin slzel před novináři, když padly otázky na výměnu jeho dobrého parťáka Tylera Bertuzziho do Bostonu. A naměkko po trejdu dlouholetého souputníka Jonathana Quicka byli i veteráni z Los Angeles Drew Doughty a Anže Kopitar.

Česká parta v Detroitu dělá z Red Wings trošku jiný americký tým. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Jenom den poté, co Larkin rozdával úsměvy na společné fotce s generálním manažerem Stevem Yzermanem po osmiletém prodloužení smlouvy, přepadla amerického útočníka trudnomyslnost. GM Red Wings totiž po Filipu Hronkovi (Vancouver) poslal na cesty i Bertuzziho, s nímž působil Larkin v Detroitu už od sezony 2016-17.

„Posledních 24 hodin bylo asi jedním z nejtěžších dnů," řekl evidentně rozhozený Larkin. „Nejdřív jsem byl nadšený a Tyler byl šťastný i za mě. A pak jsem ho dnes ráno viděl, jak je naštvaný. A já jsem taky," netajil centr, který se o Bertuzziho odchodu dozvěděl z telefonátu své snoubenky.

„Bert je jeden z mých nejlepších kámošů. Bolí to," prohlásil kapitán Red Wings. „Vždycky jsem s ním hrál moc rád a cítil jsem, že když hraju s ním, tak jsem nejlepší. Ale on teď míří do týmu, kde se připravují na válku. A v takové situaci bych v týmu nechtěl mít nikoho jiného než Tylera Bertuzziho," dodal Larkin.

Red Wings na postupové příčky ve Východní konferenci ztrácejí jen pět bodů, proto také výměna nejproduktivnějšího beka a silového útočníka řadu detroitských fanoušků dost překvapila. Jako by Yzerman naznačoval, že už v letošní průlom moc nevěří a chce se upnout na další sezonu.

Podle kouče Dereka Lalondea ale nikdo nic nebalí. „V určitých fázích sezony už jsme hráli bez Bertuzziho i Hronka a dokázali jsme vyhrávat," věří před závěrečnou čtvrtinou základní části.

Jako pozůstalí na pohřbu působili ale i matadoři z Kings. Sedmatřicetiletý Quick byl jedním z členů tvrdého jádra LA, které vyhrálo Stanley Cupy v letech 2012 a 2014. Jenže aktér 92 zápasů v play off se přes Columbus odstěhoval do Vegas, které je přímým konkurentem Kings v Pacifické divizi.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Tyler Bertuzzi v Detroitu skončil

„Vyhráli jsme ve Winnipegu a měli jsme skvělou náladu. Za deset minut jsme se dozvěděli, co se děje. A od té doby je ten pocit stejný. Je to na nic," hudral Doughty. „Bylo to opravdu smutné a nečekané. Je to na houby, když odchází jeden z nejlepších přátel vašeho života. Čekal jsem, že s ním budu hrát až do konce kariéry. Ale dobré na tom je, že jsme si s Quickiem tak blízcí. Vždycky se budeme vídat, naše rodiny jsou si blízké. Sakra," cloumaly s Doughtym emoce.

„Taky jsem si myslel, že zůstane hráčem Kings do konce kariéry. Pro nás je teď hlavně důležité, abychom nesmutnili moc dlouho," poznamenal Kopitar.

Uzávěrka přestupů tak mnoha hráčům znovu připomněla, že NHL je v první řadě byznys a city v něm jdou stranou.

Reklama

Související témata: