Hlavní obsah

Zvrat v případě Vrány, Detroit jej povolal do prvního týmu. Co tím ale Red Wings sledují?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hodně nečekaná zpráva přilétla v úterý ze zámoří. Český hokejový útočník Jakub Vrána byl povolán z farmy Detroitu Grand Rapids do prvního týmu Red Wings, za který v této sezoně NHL odehrál pouhé dva zápasy, než v polovině října zamířil do asistenčního programu soutěže pro hráče se závislostmi.

Foto: Profimedia.cz

Dostane Jakub Vrána (vpředu na archivním snímku z října 2022) znovu šanci v prvním týmu Red Wings?

Článek

„Co se ještě před týdnem zdálo jako nepravděpodobné, je nyní aktuální. Třeba pro účely, aby se ukázal? Přesto jsem slyšel, že Red Wings povolávají Jakuba Vránu z AHL," informoval na svém Twitteru v úterý novinář David Pagnotta z The Fourth Period. Samotný klub o pár hodin později zprávu oficiálně potvrdil.

Šestadvacetiletý Vrána se o víkendu nechal pro The Athletic slyšet, že je hrdou součástí Red Wings, v nichž by klidně hrál do konce sezony. Zároveň si ale posteskl, že osud nemá ve vlastních rukách. „Vím jen to, že pár jiných lidí rozhodne o tom, co se mnou bude. Nemám vliv na to, jak se rozhodnou jiní lidé, jsem jen hráč," prohlásil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Vrána během odletu hokejové reprezentace na Švédské hry.

A přestože byl nakonec povolán zpět do prvního týmu, neznamená to ještě, že v něm zůstane delší dobu. Detroit tímto krokem může lákat další kluby, že Vrána je již připravený k návratu do NHL a že stojí za to si jej pořídit.

Smlouva na pět a čtvrt milionu ročně, jež pražskému rodákovi vyprší po příští sezoně, je celkem velkou zátěží a není vyloučené, že i v případě trejdu by její část dál platil Detroit. Což by pro Red Wings i případného zájemce o Vránu mohlo být lákavé.

Vrána, jenž v květnu pomohl reprezentaci k bronzu z MS, po dvouměsíčním absolvování asistenčního programu zamířil v prosinci na farmu do Grand Rapids, kde v 17 zápasech zapsal šest gólů a pět asistencí.

Na začátku ledna jej Detroit zařadil na seznam volných hráčů, žádný z klubů si jej ale během 24 hodin nevybral, a tak vítěz Stanley Cupu s Washingtonem z roku 2018 zůstal v organizaci Red Wings.

Reklama