Hlavní obsah

Bez práce jen chvíli. Po konci ve Vítkovicích už má Šišovský jiné angažmá

Bez angažmá zůstal pouze krátkou chvíli. V úterý Peter Šišovský předčasně ukončil spolupráci s extraligovými Vítkovicemi a své další hokejové kroky spojí se Slovanem Bratislava. O příchodu 29letého útočníka informoval slovenský klub ve středu na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Peter Šišovský ještě v dresu Vítkovic (vpravo) v zápase proti Pardubicím.

Článek

Člen širšího kádru slovenské reprezentace přišel do Vítkovic v únoru z Detvy a v závěru loňské základní části pomohl Ostravanům k udržení mezi elitou, v osmi utkáních nastřádal gól a pět asistencí. Jenže v probíhajícím ročníku se mu nevedlo podle představ. Ve 14 utkáních zaznamenal jen jednu asistenci, naposledy nastoupil za Vítkovice 6. prosince v Olomouci a v dalších třech zápasech se do sestavy nevešel.

Odchovanec Detvy se v úterý domluvil s Vítkovicemi na rozvázání kontraktu a vrátil se na Slovensko. Slovanu kývl na smlouvu do konce této sezony s možností roční opce.

Slovan posílil kádr o Šišovského i proto, že se v zámoří postupně rozbíhají kempy týmů NHL, čímž přijde o Mariána Studeniče, kmenového křádelníka New Jersey Devils.

„Jsem rád, že do ofenzívy přichází produktivní hokejista, navíc výborný bruslař, který se umí dostat do šancí a nadělat soupeřovým mužstvům velké problémy. Peter je v nejlepším hokejovém věku a má za sebou výborné poslední sezony. Věřím, že na ně naváže i ve Slovanu a pomůže nám k vítězstvím," řekl pro klubový web trenér Roman Stantien.

Reklama

Související témata: