Hlavní obsah

Bývalý kanadský gólman. který působil i ve Slovanu, pomáhá ukrajinským uprchlíkům: Snažili se jen přežít!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik sezon působil v ruské Kontinentální hokejové lize, žádné pochopení však pro ruskou agresi na Ukrajině nemá. Naopak. Ze všech sil pomáhá ukrajinským uprchlíkům dostat se do bezpečí. Řeč je o bývalém kanadském gólmanovi Michaelu Garnettovi, který si KHL zahrál v sezoně 2015/16 i za Slovan Bratislava. Ten se svou přítelkyní už od začátku měsíce pomáhá jako dobrovolník na ukrajinsko-polské hranici.

Foto: @TipsportSlovens, Twitter

Gólman Michael Garnett v dresu Slovanu Bratislava.

Článek

Řada sportovců se během vojenské invaze na Ukrajině snaží pomáhat, ať už finančně nebo materiálně, napadenému obyvatelstvu. Bývalý kanadský gólman Michael Garnett se už zhruba měsíc angažuje jako dobrovolník na hranicích. Společně se svou partnerkou Rebeccou si pronajali devítimístnou dodávku, se kterou pomáhali s transportem uprchlíků do bezpečí.

„Neumíte si představit tu bolest a utrpení, kterým si tito lidé prošli, než se dostali do bezpečí našeho vozu," popisoval Garnett na sociálních sítích s tím, že denně strávil pomocí na hranicích dobrých 14 hodin.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michael Garnett (@michaelgarnett34)

„Prosím udělejte všechno pro to, aby tato nesmyslná válka skončila, a také prosím udělejte vše, co je ve vašich silách, abyste pomohli uprchlíkům. Jsou to úžasní, laskaví, milující a tvrdě pracující lidé, kteří všechno ztratili a jen se snaží zůstat naživu," vyzývá své sledující.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michael Garnett (@michaelgarnett34)

Velkou výhodou pro něj a jeho partnerku bylo, že během svého několikaletého působení v Rusku, kde nastupoval převážně za Traktor Čeljabinsk, ale sezonu si vyzkoušel i v bratislavském Slovanu, se naučil jazyk, což výrazně usnadnilo komunikaci s uprchlíky, kteří povětšinou mluvili jak ukrajinsky, tak rusky.

Na svém instagramovém účtu se také se svými fanoušky podělil i o milé video, kde pomáhá babičce dostat se z dodávky. „Pro některé babičky je krok z dodávky trochu vysoký, v tom případě se jim dostane zvláštního objetí," napsal. „Jejich síla, odvaha a odhodlání jsou inspirující," dodal.

Reklama

Související témata: