Hlavní obsah

Českému brankáři se diví i ve Švédsku. Úmyslně se nechal opíchat včelami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co uděláte, když vás trápí bolavá záda? Někdo sáhne po cvicích na uvolnění, jiný po fyzioterapeutické pomoci nebo si pořídí bederní opěrku či lepší matraci. S hodně nekonvenčním řešením však přišel český hokejový brankář Alexander Salák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Salák (vpravo) ještě v dresu Sparty.

Článek

Pětatřicetiletý rodák ze Strakonic si v závěru července užíval se svou rodinou dovolenou na indonéském ostrově Bali. A zpestřil si ji netradičně.

Kvůli zablokovaným zádům totiž vyrazil za místním léčitelem, aby se nechal opíchat včelami. Nad svérázným nápadem někdejšího českého reprezentanta se pozastavuje třeba i švédský deník Aftonbladet...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený mind body soul (@mind_body_soul_111)

Tato forma alternativní medicíny se nazývá apiterapie, produkty z včel se používají k léčbě tělesných problémů nebo jako prevence. Může se jednat o léčbu poranění ran medem, bronchiálních problémů nebo jen jako využití včelího jedu k úlevě od bolesti. Neexistuje však vědecký důkaz či studie potvrzující účinnost této terapeutické metody.

Salák je v současné době bez angažmá. Letos v lednu po třinácti měsících skončil v pražské Spartě a zamířil do Djurgaardenu. Jeho sestupu z nejvyšší švédské soutěže ale nezabránil.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko