Hlavní obsah

Žádný hráč není víc než klub! Sparta ukončila smlouvu se Salákem a hledá náhradu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Loni v dubnu podepsal se Spartou nový dvouletý kontrakt, který mu tak měl vypršet až po příští sezoně. Jenže Alexandr Salák u Pražanů nedokončí ani tu aktuální! Pětatřicetiletý gólman klubu před týdnem oznámil, že už v něm nechce působit a Sparta mu to v úterý na základě dohody o ukončení smlouvy umožnila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Alexander Salák ve Spartě končí.

Článek

„Žádný hráč není víc než klub. S Alexanderem Salákem jsme počítali do bojů play off. V nedávném období jsme ale usoudili, že bude lepší, když v našem klubu dál pokračovat nebude," řekl sportovní manažer Sparty Petr Ton.

Pražané tak aktuálně disponují brankářským tandemem Matěj Machovský - Ondřej Cichoň. Jakuba Neužila totiž dříve uvolnili na hostování do konce sezony do Litvínova.

Sparta přiznává, že do uzávěrky přestupů, která je stanovena na poslední lednový den, by ráda přivedla doplnění k Machovskému.

„Rozhlížíme se zejména po zahraničním trhu. Jednání jsou na dobré cestě. Jasno bychom chtěli mít nejpozději do konce týdne," dodal Ton a nevylučuje posilování kádru i na dalších pozicích.

Salák bez angažmá dlouho nezůstane, podle švédských médií je už domluven s Djurgaardenem. Celek ze Stockholmu zažívá těžkou sezonu, když mu v tabulce patří poslední příčka, dvaatřicetiletá brankářská jednička Niklas Svedberg navíc utrpěl zranění kolene.

Pro Saláka není Švédsko žádnou novinkou v sezonách 2010/11 a 2012/13 působil ve Färjestadu, v té úvodní s klubem dokonce získal mistrovský titul.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice