Hlavní obsah

Český nároďák? Díky, chci zůstat v klubu! Po třech týdnech je z něj Gross odvolán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před třemi týdny odmítl nabídku generálního manažera reprezentace Petra Nedvěda stát se jedním z asistentů hlavního kouče hokejového nároďáku Jalonena s tím, že potřebuje dennodenní práci na klubové úrovni. Jen Pavel Gross ví, jestli si své odmítnutí nyní nevyčítá. Třiapadesátiletý trenér byl totiž po čtyřech letech odvolán od týmu Mannheimu, který v roce 2019 dovedl k titulu v německé nejvyšší soutěži.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Gross byl odvolán od hokejistů Mannheimu.

Článek

Bývalý útočník Sparty Gross, jenž žije v Německu od roku 1990 a vlastní i tamější občanství, měl přitom v Mannheimu smlouvu i na následující sezony. Vaz mu ale zlomily prohry v posledních třech zápasech, po nichž Adler klesl v tabulce na páté místo. Nepomohl mu ani fakt, že Mannheim už má jistý přímý postup do čtvrtfinále play off. Spolu s ním skončil i asistent Mike Pellegrims, jenž byl Grossovým asistentem po celou dobu od roku 2018.

„Jsme ve fázi sezony, kdy se blíží play off a tým by měl být na cestě k tomu, aby hrál svůj nejlepší hokej. Bohužel trend je opačný. Proto jsme došli k závěru, že tým potřebuje nový impuls, závan čerstvého vzduchu v závěrečném sprintu," říká šéf klubu Daniel Hopp.

Gross hned ve své první sezoně u Mannheimu získal titul, o rok později byl jeho tým na druhém místě tabulky, když ročník předčasně ukončila koronavirová pandemie. Loni Adler skončil v semifinále s Wolfsburgem.

Mannheim do konce sezony převezme 64letý Kanaďan Bill Stewart, jenž s ním v roce 2001 získal titul. Za asistenty bude mít bývalé německé reprezentanty Marcela Goce a Jochena Hechta.

Reklama

Související témata: