Hlavní obsah

Českým hokejistkám se vzdálila účast na ZOH, prohrály s Japonkami

České hokejistky prohrály ve svém úvodním utkání v kvalifikaci na olympijské hry ve Vancouveru 2010 v Šanghaji s Japonskem těsně 2:3. Jedinou úspěšnou střelkyní byla Alena Polenská, která se trefila v závěru první a druhé třetiny. Svěřenkyním trenéra Karla Manharta se tak vzdálila vidina účasti na ZOH, neboť ze skupiny postoupí do Vancouveru pouze vítěz.

Článek

Ve druhém čtvrtečním duelu v Šanghaji porazily domácí Číňanky, které budou v pátek druhým soupeřem českého týmu na turnaji, s přehledem Norky 5:0. Dnes bude rozehrána také skupina v německém Bad Tölzu, kde se utkají Kazachstán s Francií a Německo se Slovenskem.

Do české branky se postavila Petra Šmardová, ale čisté konto dokázala udržet jen přesně jednu odehranou minutu. České reprezentantky totiž nabídly svou nedisciplinovaností soupeřkám rychlé vedení 2:0. Po 44 vteřinách od úvodního vhazování se nechala za podražení vyloučit Kateřina Flachsová a Japonky dokázaly přesilovku zužitkovat již po 16 sekundách.

Poté si zahrály v početní výhodě také Češky, jenže bez úspěchu. Chvilku nato se provinila proti pravidlům hákováním Nikola Horáková a odpověď asijského týmu na sebe znovu nenechala dlouho čekat - po 19 vteřinách zvýšila Jamanakaová. Oživit naděje českého výběru však stihla ještě do první přestávky Polenská.

Ve 37. minutě sice Jamanakaová dokázala zajistit Japonkám opět dvoubrankový náskok, Polenská však po 95 vteřinách znovu odpověděla snižujícím gólem. Ve třetím dějství se český tým i přes střeleckou převahu vyrovnání nedočkal a Japonky těsnou výhru uhájily.

Japonsko - Česká republika 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Branky: 11. a 37. Jamanakaová, 1. Kumanoová - 16. a 38. Polenská.
Čína - Norsko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Reklama

Související témata: