Hlavní obsah

Chlapík doufá, že si Sparta přenese pozitiva z Ligy mistrů do domácí soutěže

Ani dvě branky útočníka Filipa Chlapíka v power play nepomohly hokejistům pražské Sparty k odvrácení vyřazení ve čtvrtfinále play off Ligy mistrů. Pražané po domácí porážce 2:5 sice v Ängelholmu lídra švédské ligy Rögle porazili 3:1, ale postup slavil nováček soutěže. Sparta naději na zopakování finálové účasti z roku 2017 ztratila.

Foto: www.hcsparta.cz

Filip Chlapík

Článek

"Spokojeni být nemůžeme, protože jsme vypadli, ale v závěru jsme předváděli hokej, jaký chceme hrát. Dokázali jsme si, že umíme být lepší než první tým švédské ligy, ale musíme si to přenést i do extraligy," řekl Chlapík klubovému webu.

"Povzbudily nás předešlé prohry, protože jsme se semkli jako tým a nic nevzdáme do poslední minuty," připomněl Chlapík období od poloviny října do druhé poloviny listopadu, kdy Sparta v extralize prohrála deset z jedenácti zápasů. Pomohlo jí ale i osmifinálové vyřazení jiného švédského celku Skelleftea AIK.

Na ledě Rögle se Sparta nevzdala ani po inkasované brance ve 44. minutě v oslabení, o kterou se postaral Brady Ferguson. V čase 46:44 vyrovnal Miroslav Forman a tým kouče Josefa Jandače a Miloslava Hořavy byl zpátky ve hře o postup.

"Formič udělal nádhernou akci, kterou nám pomohl zpátky do zápasu. Věděli jsme, že existuje šance a dva góly nás přiblížily. Škoda, kdyby se hrálo ještě minutu navíc, mohli jsme třeba přidat i čtvrtý gól," prohlásil Chlapík.

Sparta se musela obejít bez reprezentantů Michala Řepíka a Vladimíra Sobotky či dalšího elitního útočníka Romana Horáka. "Oni taky neměli nějaké hráče, takže je to jedno. Všichni známe kvalitu Rögle, ale měli jsme sestavu, jakou jsme měli. Asi málokdo čekal, že bychom dokázali porazit první tým švédské ligy. Část zápasu jsme byli lepším týmem, kluci ze Sokolova odehráli super zápas. I Prymič (Patrik Prymula), který se vrátil po zranění, hrál skvěle," chválil Chlapík.

Nakonec Pražany týden stará porážka z Tipsport Areny mrzela. "Série se hraje na dva zápasy, v Praze jsme si ji pokazili. Dohánět tři góly proti takovému týmu a ještě bez nejlepších kluků je velmi těžké. Určitě se rozhodlo v Holešovicích," prohlásil Chlapík.

Spartu čeká další zápas po reprezentační pauze a Channel One Cupu v úterý 21. prosince doma v Pardubicích a o dva dny později doma přivítá Třinec. Od 26. prosince do konce roku ji čeká vystoupení na Spenglerově poháru, kde má ve skupině Kanadu a domácí Davos. "Odpočineme si, protože někteří kluci si potřebují orazit. Určitě je to pozitivní, myslím si, že si můžeme vzít jen pozitiva a musíme takhle hrát každý další zápas," řekl nejproduktivnější hráč extraligy.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko