Hlavní obsah

Děsivý moment na farmě NHL. Pavelec z ledu sledoval, jak kapitán soupeře náhle zkolaboval

Tucson

Právě dohrály státní hymny a vše směřovalo k úvodnímu vhazování, když na ledě došlo k děsivému momentu. Před utkáním American Hockey League, farmy NHL, mezi Tucsonem (rezervní tým Arizony) a Manitobou (rezerva Winnipegu) náhle zkolaboval kapitán domácích Craig Cunningham.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Šestadvacetiletému kanadskému útočníkovi, který má na svém kontě přes 60 zápasů v NHL, okamžitě přispěchal na pomoc zdravotnický personál. Po rozstřižení dresu lékaři ihned začali s masáží srdce, Cunninghama naložili na nosítka a následně byl v kritickém stavu převezen do místní nemocnice.

Příčiny kolapsu zatím nejsou známé, spekulovalo se o zástavě srdce nebo infarktu. „Naše myšlenky a modlitby jsou s Craigem a jeho rodinou. Jakmile se dozvíme bližší zprávy o jeho zdravotním stavu, budeme o tom informovat," uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Arizony Coyotes John Chayka.

Hrůzný moment sledoval přímo z ledové plochy i Ondřej Pavelec, který měl nastoupit v brance Manitoby. Utkání bylo odloženo na zatím neučený termín.

Na Cunninghamův kolaps reagovala řada hráčů NHL, výjimkou nebyl ani útočník Bruins David Pastrňák. Ten se s Cunninghamem dobře zná, vždyť v sezóně 2014/15 spolu nastupovali za Boston i jeho farmu v Providence. „Mé modlitby jsou s Craigem Cunninghamem a jeho rodinou. Je jedním z nejlepších kluků, které jsem na ledě i mimo něj potkal," napsal Pastrňák na Twitteru.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko