Hlavní obsah

Do NHL se chystají další odchovanci Letňan, klub však řeší, co bude po Novém roce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve 20. výročí založení oslavil letos klub HC Letci Letňany, který také v srpnu uspořádal slavnostní exhibici za účasti svého nejslavnějšího odchovance Jakuba Vrány či Davida Pastrňáka a dalších hvězd NHL. Zatímco o šanci v NHL aktuálně bojují ve farmářských týmech další odchovanci pražského klubu, jmenovitě Lukáš Rousek, Matěj Chalupa nebo Lukáš Pařík, v Letňanech se řeší starosti s nárůstem cen energií.

Do NHL se chystají další odchovanci Letňan, klub však po novém roce čekají starosti. Pasáž z PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Opravdu je to těžké a vždycky je to za týden těžší než týden předtím... někdy v červnu jsem říkal, že to bude problém, nicméně pak jsem v srpnu viděl, že to bude megaproblém, teď už nám krachují kluby, fakt je to existenční záležitost," říká Tomáš Divíšek, generální ředitel Letců, v hokejovém pořadu Příklep.

Zatímco některé celky už se nacházejí ve vážných problémech, v Letňanech zatím mají jistotu alespoň na nejbližší měsíce. „Teď máme do konce roku. Jedná se o tom, že to nějak zastropují, doufáme... Nicméně ale tenhle rok od ledna, když jsme začali trochu dýchat po tom covidu, že jsme si říkali, teď se to trošku rozjede, tak přišla tahle rána," lituje Divíšek.

Startuje NHL. Těšíme se na bostonský Last Dance, shodují se experti v PříklepuVideo: Sport.cz

Energetické krize se podle všeho přenese, či už dokonce přenáší na rodiče malých hokejistů. „Abychom vůbec mohli udržet servis, který jim chceme dát, který máme na docela solidní úrovni, tak při těchhle cenách je neudržitelný," prozrazuje bývalý útočník Philadelphie Flyers.

Kdo z Čechů se nově prosadí v NHL? Pasáž z PříklepuVideo: Sport.cz

Zdražování jistojistě poznamenává také rekreační hokej. „My v Letňanech žijeme i z hobíků. Ti se nám taky trošku rozpadají kvůli cenám ledu... Chodilo jich 22, chodí jich 15, tak je to znát na té cifře, když si to rozpočítají mezi sebou," říká smutně extraligový mistr z roku 2005, kdy oblékal dres Pardubic.

Více o klubu HC Letci Letňany, jeho odchovancích a současné energetické krizi najdete ve videu z pořadu Příklep. Celý díl si můžete přehrát i ve formě podcastu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko