Hlavní obsah

Faux pas na Hradě! Za Nedomanského údajně přebíral ocenění syn, kterého by hokejista musel mít ve dvou letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový trenér Karel Brückner, motokrosový závodník Jaroslav Falta, manažer Miroslav Černošek a hokejista Václav Nedomanský. Tyto osobnosti ze světa sportu ocenil v pondělí večer státním vyznamenáním na Pražském hradě prezident republiky Miloš Zeman. V případě Nedomanského však došlo na faux pas.

Foto: Sport.cz

Václav Nedomanský během své řeči při uvedení do hokejové Síně slávy v Torontu v roce 2019

Článek

Sedmasedmdesátiletý bývalý útočník a později trenér a skaut, který má ve své bohaté sbírce úspěchů i titul mistra světa z roku 1972 a v roce 2019 byl po Dominiku Haškovi uveden jako druhý Čech do Síně slávy NHL v Torontu, si pro medaili Za zásluhy I. stupně (za zásluhy o stát v oblasti sportu) nepřišel do Vladislavského sálu osobně.

Ocenění místo něj převzal jeho kamarád a rovněž bývalý hokejista Jaroslav Krupička. Hradní kancléř Vratislav Mynář jej však představil jako Nedomanského syna. Co na tom, že Krupička je jen o dva roky mladší než Nedomanský...

„Oni si ani nezjistí, kdo tam je. Trapáci. Syn Václava Nedomanského Jaroslav Krupička, za svobodna Nedomanský... To je banda tupců," uvedl na svém Twitteru mistr světa z roku 1985 a trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jiří Hrdina.

Z původního seznamu oceněných chyběl na Hradě mj. olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek, který svou účast na slavnosti nepovažoval za vhodnou kvůli válce na Ukrajině. Jeho jméno při ceremoniálu nezaznělo, podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka se otázka převzetí vyznamenání bude řešit.

Reklama