Hlavní obsah

Gulaš exceloval! Když to zopakuje v pátek i v neděli, řeknu, že je dobrej, vtipkoval trenér

Plzeň

Rozdával úsměvy na všechny strany. Útočník Milan Gulaš jistil čtyřgólovou explozí hladký postup Škody mezi nejlepších osm týmů Ligy mistrů, v níž je plzeňská hokejová mašina k nezastavení.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Střelec Milan Gulaš z Plzně slaví branku v síti Bolzana v utkání Ligy mistrů.

Článek

Před vlastními fandy v úterý odpoledne ještě navýšila komfortní pětigólový náskok z Bolzana a hravě rozrazila čtvrtfinálové brány, kde vyhlíží Skellefteu. „Zabili jsme dvě mouchy jednou ranou. Postoupili jsme a zároveň zjistili, že góly umíme dávat," vykládal Gulaš, jenž si zhluboka oddechl. Přesně takový zápas totiž potřeboval. V extralize se trápí. V posledních devíti utkáních skóroval pouze jednou, přitom v loňské sezoně jich v základní části nasázel dohromady třiadvacet a byl i nejproduktivnějším hráčem celé soutěže.

Čtyřmi trefami během necelých dvaceti minut však rázně nadzvedl stavidla. „Jo, když tohle zopakuje i v pátek v Boleslavi a v neděli proti Olomouci, řeknu, že je dobrej," žertoval kouč Ladislav Čihák. Vzápětí ale přešel na vážnější tón. „Jsem moc rád, fakt to potřeboval," řekl. „Ono je to celé o hlavě. Jak ji máte nastavenou, funguje pak i tělo. Když dáte gól, dva roztrhne se zkrátka pytel. Co já bych dal, kdyby mi to tam takhle padalo i v extralize, kde mi chybí lehkost," přitakal 32letý křídelník.

Těšilo ho, že tým nevzal odvetu ve velmi slušně zaplněné areně navzdory úvodní výhře 6:1 na lehkou váhu. Aktuálně druhý celek mezinárodní EBEL ligy prošpikovanaý Kanaďany přitom není žádný nazdárek. V základní skupině dvakrát pokořil silné IFK Helsinky a doma si vyšlápl také na švédskou Skellefteu. Na rozjetou Škodu, která v letošním ročníku Ligy mistrů dosud nenašla přemožitele, však neměl absolutně nárok. „Moc mě teď láká celou soutěž vyhrát," netají se smělými plány lídr Západočechů.

Je to paradox. Zatímco v Lize mistrů kosí Čihákova armáda jednoho protivníka za druhým a funguje jako skvěle seřízený stroj, v tuzemské soutěži už to tak slavné není. Z posledních šesti bitev vyhrála jedinou. Mužstvo figuruje v tabulce až na desáté příčce a trápí se hlavně v koncovce. „Rozdíl je v jednoduchosti a tlaku. Ten musíme v extralize prostě vyhnat z hlavy a jít do zápasů s čistou hlavou," dodal Čihák.

Postoupí Plzeň přes švédskou Skellefteu a zahraje si semifinále Ligy mistrů?
Ano
85,4 %
Ne
14,6 %
Celkem hlasovalo 2368 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko