Hlavní obsah

Hokejisté Sparty zřejmě přijdou o start na Spenglerově poháru

Davos

Hokejisté Sparty zřejmě nebudou startovat v závěru prosince na Spenglerově poháru v Davosu. Důvodem jsou aktuální pandemická opatření ve Švýcarsku. Tamní vláda totiž zařadila Českou republiku na seznam rizikových zemí a všichni čeští občané musí bez ohledu na očkování při vstupu do Švýcarska předložit negativní test a nastoupit desetidenní karanténu.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Michal Řepík ze Sparty, Roman Horák ze Sparty, Filip Chlapík ze Sparty, Vladimír Sobotka ze Sparty a Maksim Matushkin ze Sparty se radují z gólu.

Článek

A právě povinná karanténa reálně hráčům Sparty brání v účasti na slavném turnaji. Spenglerův pohár startuje v neděli 26. prosince a Pražané mají ve čtvrtek 23. prosince naplánovaný zápas 34. kola extraligy proti Třinci.

Podle prezidenta turnaje Marca Gianoly organizátoři momentálně zvažují všechny možnosti. "Důležité je, že turnaj se může v nějaké podobě uskutečnit," řekl Gianola. Spartu by podle informací deníku Tages-Anzeiger mohl nahradit některý ze švýcarských týmů.

Podle aktuálního plánu bude na Spenglerově poháru vedle domácího Davosu startovat tým Ambri-Piotta. Dalšími účastníky jsou Kanada, švédská Frölunda a KalPa Kuopio z Finska.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec