Hlavní obsah

Hokejový svaz hospodařil v minulém roce se ziskem

Praha

Český svaz ledního hokeje (ČSLH) a jeho dceřiná společnost PRO-HOCKEY Cz. hospodařily v minulém roce v kladných číslech, když vytvořily zisk ve výši 16 miliónů korun. Výsledky hospodaření schválil na dnešním jednání výkonný výbor ČSLH.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Český hokej skončil v minulém roce v plusu

Článek

"Tyto prostředky využijeme především na podporu mládežnického hokeje a financování reprezentačních výběrů," uvedl prezident svazu Tomáš Král.

Vedle rekapitulace vystoupení národního mužstva na mistrovství světa ve Finsku a Švédsku v rámci zprávy kouče Aloise Hadamczika věnoval výkonný výbor významnou část jednání mládežnickému hokeji.

Na návrh sportovního oddělení absolvují mužstva juniorů, staršího a mladšího dorostu povinné testy všeobecné připravenosti a funkční vyšetření. Při jejich přípravě vycházel svaz z domácích tradic a zahraničních zkušeností z NHL a Skandinávie.

Všechny mládežnické výběry čeká v sezóně 2012/13 náročný program, jenž zahrnuje v průměru čtyři přípravné kempy a sedm mezinárodních akcí s účastí světové špičky.

Pokračuje současně i projekt Akademií ČSLH, který byl zahájen loni, kdy získaly statut Liberec, Pardubice, Karlovy Vary, Sparta Praha, Vítkovice a Chomutov. Před příští sezónou bude odborná komise posuzovat přihlášky dalších klubů, které o statut projevily zájem. K adeptům z loňska, jimiž jsou Jihlava, Kometa Brno a Plzeň, přibyly ještě přihlášky Mladé Boleslavi, Litvínova, Třince a Kladna.

Reklama