Hlavní obsah

Hokejový útočník Gulaš bude pokračovat ve Färjestadu

Český hokejový útočník Milan Gulaš bude pokračovat ve švédské lize ve Färjestadu, se kterým prodloužil smlouvu na nadcházející sezónu. Kontrakt bude kvůli daňovým zákonům ve Švédsku šestiměsíční a Gulaš se k mužstvu připojí až v průběhu října. Sezónu tak českobudějovický odchovanec zahájí pravděpodobně v Česku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Gulaš.

Článek

Gulaše navštívil v Českých Budějovicích sportovní ředitel Färjestadu Hakan Loob a uzavřeli nový kontrakt. "Jsem spokojený. Bylo to příjemné setkání s Hakanem. Těším se na novou sezónu a jsem rád, že budu pokračovat ve Färjestadu," řekl Gulaš ve videonahrávce na oficiálních stránkách klubu.

Gulaš byl v uplynulé sezóně nejproduktivnějším hráčem Färjestadu. V základní části si připsal v 51 zápasech 45 bodů za 20 branek a 25 asistencí, což ho zařadilo celkově na čtvrté místo v kanadském bodování i v tabulce střelců soutěže. V pěti duelech play off zaznamenal gól a tři asistence.

V této sezóně sehrál i 13 utkání za českou reprezentaci, ale v závěru přípravy na mistrovství světa onemocněl a prvního startu na světovém šampionátu v kariéře se nedočkal. Bývalý hráč Plzně měl nabídky i z KHL, kde už v roce 2013 působil v dresu Magnitogorsku, ale rozhodl se zůstat s rodinou ve Švédsku. "Líbí se nám v Karlstadu, fanoušci Färjestadu jsou skvělí. To je pro mě důležité," dodal Gulaš.

Reklama

Související témata: