Hlavní obsah

Hvězdy ve Žďáře! Voráček, Nečas, Pastrňák nebo Hronek se představí v charitativním utkání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takovou hokejovou akci ještě Žďár nad Sázavou nezažil, 19. srpna se může těšit na současné i bývalé hráče NHL. V rámci charitativního utkání Hvězdy 2022 si kapitáni Jakub Voráček a Martin Nečas vyberou své týmy. Výtěžek akce bude rovnoměrně rozdělen mezi Nadaci Jakuba Voráčka, Popálky, o. p. s., a také mládež hokejového klubu ve Žďáře.

Jágr s Plekym by nám kazili věkový průměr, popisuje se smíchem Jakub Voráček nominaci do ŽďáruVideo: Sport.cz

 
Článek

Druholigový klub na Vysočině se nenachází v ideální finanční situaci. Vedení Žďáru nad Sázavou, ve kterém začínali s hokejem elitní hráči jako Nečas, Tomáš Rolinek nebo Martin Kaut, ale přišlo s nápadem, jenž může podpořit stabilizaci klubu a přilákat partnery.

Finance však půjdou i na dobrou věc. Část vydělaných peněz z akce Hvězdy 2022 totiž poputuje na Nadaci Jakuba Voráčka, která podporuje pacienty s roztroušenou sklerózou, a neziskové organizaci Popálky, o. p. s., jež pomáhá popáleným.

„Lidé by si měli pomáhat. Když se akce zúčastní hráči, kteří v hokeji něco dokázali, tak to určitě bude pro fanoušky zajímavé a mohou si to užít. Každá koruna je dobrá,“ oceňoval charitativní událost Voráček.

A nadšený je i Martin Nečas mladší, odchovanec Žďáru, jehož generálním manažerem je Martin Nečas starší. „Moc se na to těším. Pamatuju si, když jsem já sám chodil na podobné akce. Hnalo mě to dopředu. Snad to pomůže namotivovat i další mladé kluky,“ věří hokejista Caroliny.

Kdo se charitativního zápasu zúčastní, zatím kapitáni obou týmů neprozradili. Odtajněna jsou jen dvě velká jména ze zámořské NHL, David Pastrňák a Filip Hronek. „Je to jednoduchý, já jsem starší než Martin a budu mít při výběru přednost,“ smál se Voráček, který dodal, že osloví zkušenější hokejisty jako Michaela Frolíka nebo Radka Smoleňáka, ale i bývalé hráče Jiřího Tlustého nebo Ondřeje Pavelce. „A možná i Jardu Jágra. Ale kazil by nám věkový průměr,“ vtipkoval útočník Columbusu.

Nečasův výběr tak bude pravděpodobně mladší. „Snad to taky nějak slepím. Určitě budu chtít vyhrát. Očekávám zápas na úrovni, ale chceme hlavně předvést show pro diváky,“ sliboval 23letý forvard.

Kapacita žďárského stadionu je 2300 diváků. Očekává se tak plný dům. Vstupenky půjdou do prodeje od 1. července na oficiálním webu akce. „Myslím, že Žďár si takovou událost zaslouží. Je to super nápad. Třeba se z toho stane tradice a budeme objíždět celou republiku,“ doplnil Voráček.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko