Hlavní obsah

Jedna sezona a konec! Český reprezentační brankář si musí hledat nové angažmá

Stockholm/Praha
Aktualizováno

Smlouva s Örebro mu na konci sezony vypršela a nové se nedočkal. Třicetiletý český hokejový brankář Dominik Furch tak v týmu účastníka švédské nejvyšší soutěže po jednom roce končí. Klub o tom informoval na svých oficiálních stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Furch během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Örebro se totiž pro nadcházející ročník rozhodlo přivést někdejšího švédského reprezentanta Jhonase Enrotha. Jednatřicetiletý gólman, jenž výběru Tří korunek vychytal zlato na domácím MS 2013, už v Örebro krátce působil v roce 2019 a stále mu v klubu běží podepsaný kontrakt.

„Chtěl bych Dominikovi poděkovat za jeho čas v Örebro Hockey a popřát mu hodně štěstí do budoucnosti," uvedl pro oficiální stránky klubu jeho sportovní manažer Niklas Johansson.

Furch se přitom v uplynulé sezoně neprezentoval špatnými statistikami. Nastoupil do 46 zápasů, úspěšnost zákroků měl 91,8 procenta a průměr 2,26 obdržených branek na utkání.

Bude zajímavé sledovat, jestli po účastníkovi MS 2016 nesáhne některý z klubů KHL, v níž po svém odchodu ze Slavie v roce 2015 působil čtyři sezony (tři sezony v Omsku a jednu v Čerepovci).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články