Hlavní obsah

Jiříček s Kulichem jsou v sestavě nadějí hokejové AHL

Devatenáctiletí čeští hokejisté David Jiříček a Jiří Kulich se dostali do sestavy nadějí American Hockey League (AHL), která tuto šestici hráčů zveřejnila prvním rokem. Obránce Jiříček strávil převážnou část první sezony v Severní Americe v AHL na farmě v Clevelandu, útočník Kulich hájil barvy Rochesteru Americans. Sestavu zveřejnila soutěž na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jiříček v dresu národního týmu

Článek

Jiříček odehrál za Cleveland Monsters 55 utkání a nasbíral šest gólů a 32 asistencí, čtyřikrát si také zahrál za Columbus v NHL. Kulich měl z 62 zápasů za farmářský celek Buffala Sabres bilanci 24 gólů a 22 nahrávek, díky čemuž se zařadil mezi nejproduktivnější hráče věkové kategorie do 19 let v historii. Skvělou sezonu korunoval v play off dalšími 11 body (7+4). Oba se také podíleli na stříbru české dvacítky na letošním mistrovství světa.

V sestavě hokejistů, kteří podle vedení ligy i generálních manažerů klubů mají největší budoucnost v NHL, jsou s oběma Čechy německý útočník a synovec bývalého českého reprezentanta Roberta Reichela Lukas Reichel (z týmu Rockford IceHogs), slovenský bek Šimon Nemec (Utica Comets), kanadský útočník Tyson Foerster (Lehigh Valley Phantoms) a švédský brankář Jesper Wallstedt (Iowa Wild).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.