Hlavní obsah

Kanada? Máme ji přečtenou. Víc neřeknu, agenty má všude, směje se kouč českých hokejistů

Frisco/Praha

Sebevědomí mladým českým hokejistům před pondělním čtvrtfinále s Kanadou na MS hráčů do 18 let opravdu nechybí. Že se postaví hlavnímu adeptovi na zlato? A že do zápasu půjdou po ostudném debaklu s Ruskem 1:11? Svěřenci kouče Jakuba Petra přesto touží favorita zaskočit. „Kanadu máme přečtenou a víme, jak na ně. Chceme medaili, cesta k ní nemůže být lehká," vyhlásil v on-line rozhovoru s novináři kouč. Cenný kov vybojovala osmnáctka naposledy v roce 2014, kdy získala stříbro. Zápas ve Friscu začne ve 22:00 SELČ.

Foto: iihf.com

Čeští hokejisté v duelu s Ruskem na MS hráčů do 18 let propadli, na řadě je čtvrtfinále s Kanadou.

Článek

Kouč sice připustil, že tvrdá lekce od ruských hokejistů byla těžko stravitelným soustem, leč teď už je před jeho svěřenci nová výzva. „Plán je jasný. Je tu den, kvůli kterému jsme dělali všechny ty přípravné kempy a trénovali tři měsíce. A kluci to dobře ví," vyhlásil. Ohledně příštího soupeře jeho svěřenců pak s úsměvem dodal, že nebude Kanadu dál komentovat. „Více k soupeři neřeknu, protože oni mají špiony všude," usmál se Petr.

Ohledně výkonu svého týmu však své představy odtajnil. „Nesmíme být tak řídcí, jak jsme byli s Ruskem, to je základ. Zase to musí být těch pět chlapů v obranném pásmu, kteří gólmanovi ulehčí práci. Jsem stoprocentně přesvědčený, že tam každý půjde jako jeden muž, bude tam parta bojovníků, která nedopustí ty střely, jaké dovolila Rusům," zdůraznil Petr, že věří, že inkasovaný jedenáctibrankový debakl se na výkonu jeho týmu nepodepíše.

Podobně odhodlaný a bojovně naladěný je také útočník Martin Ryšavý. Prvním předpokladem k úspěchu podle něj bude dobře zvládnout úvodní minuty. Proti Finům a Američanům se to českému výběru povedlo, s Ruskem ale nabral tříbrankové manko. Kanada přitom neztratila v základní skupině ani bod a její skóre 28:5 je také pořádným varováním. Švédsku třeba nasypala dvanáct gólů a vyhrála 12:1, což byla pořádná senzace.

Foto: iihf.com

Jedenáctkrát byl k vidění podobný obrázek během utkání Česka s Ruskem na MS hokejistů do 18 let. Češi prohráli 1:11.

"Víme, co od Kanaďanů čekat, ale přehnaný respekt určitě nemáme, to by nedopadlo dobře. Věřím, že je reálné ten zápas zvládnout, když k tomu přistoupíme, jak k tomu přistoupit máme. Jsem si jistý, že tenhle tým má sílu, což ukázal i v těch zápasech s Finy a Američany. Nepůjdeme překvapit, půjdeme si ten zápas uhrát," řekl odhodlaně Ryšavý.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Povede se podle vás českým hokejistům vyřadit ve čtvrtfinále MS hráčů do 18 let Kanadu?
Ano
17,2 %
Ne
82,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6220 čtenářů.

Reklama

Související témata: