Hlavní obsah

Kanadský hokej má po sexuálním skandálu opět státní podporu

Kanadská vláda obnoví finanční podporu kanadskému hokejovému svazu, poté co organizace Hockey Canada splnila tři stavené podmínky. Ministryně sportu Pascale St-Ongeová to oznámila před nedělním finále mistrovství světa v Bramptonu mezi hokejistkami Kanady a USA.

Foto: iihf.com

Ilustrační foto

Článek

Vláda zmrazila dotace hokejovému svazu loni kvůli tomu, jak se postavil k případu obvinění ze sexuálního napadení. Vedle toho národní federace přišla o podporu sponzorů, například firmy Nike.

Hockey Canada byla terčem kritiky od května, kdy vyšlo najevo, že se dohodla na mimosoudním vyrovnání s ženou, která tvrdila, že ji členové reprezentace do 20 let z mistrovství světa 2018 sexuálně napadli v hotelovém pokoji. Obvinění proti nejmenovaným hráčům se u soudu neprokázala.

K třem podmínkám patřilo to, že se Hockey Canada stane signatářem programu Abuse-Free Sport (Sport bez zneužívání) a přislíbí, že bude vládu pravidelně informovat o tom, co dělá pro změnu toxické kultury. Organizace také musí vyhovět doporučením z nezávislé zprávy vytvořené pod vedením bývalého člena nejvyššího soudu Thomase Cromwella.

V roce 2022 dostala Hockey Canada od vlády 7,7 milionu dolarů (164 milionů korun).

Reklama

Související témata:
  Česko - Švédsko dnes 16 : 00
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.