Hlavní obsah

Kapitán Kulich osmnáctku k medaili nedovedl: Je mi do breku, ale udělali jsme ohromný progres

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo na něm znát ohromné zklamání, ale i hrdost na tým. Kapitán hokejistů do 18 let Jiří Kulich toužil dotáhnout Česko k medaili z mistrovství světa. V německém Landshutu zářil, s devíti góly se stal nejlepším střelcem i nejužitečnějším hráčem šampionátu. Nechyběl ani v all-star týmu. V souboji o bronz si ho však soupeři pohlídali a Finsko zvítězilo 4:1.

Foto: Česká hokejová reprezentace

Kapitán českého týmu Jiří Kulich vstřelil v utkání proti Kanadě hattrick.

Článek

Landshut (od našeho zpravodaje) - Po čtyřech letech česká osmnáctka postoupila do semifinále, ale opět skončila čtvrtá. „Jsem hodně smutný, bylo mi do breku. Ale zároveň strašně hrdý na celý tým. Než abych jsem jel na šampionát s jinými kluky, to bych radši skončil poslední," překvapil český kapitán, který si nejen díky soudržnosti výběru turnaj užíval. „Jsem moc rád za všechny spoluhráče i celý realizační tým," pokračoval.

Na letošní reprezentační sezoně Kulich oceňoval hlavně celoroční progres. „Od prvního zápasu jsme se ohromně posunuli," chválil. K úspěšnému ročníku však chybí jen medailová třešnička. „Rozhodl asi druhý finský gól. Nedařilo se nám už pak dotáhnout," mrzelo 18letého útočníka Karlových Varů.

Češi na turnaji využili jedenáct přesilovek. Proti výběru Suomi ale hráli jen jednu, kterou proměnit nedokázali. „Finové se dobře bránili. Mohl jsem se trefit i tak, ale prostě to tam nespadlo," litoval Kulich.

Prosadil se ve všech zápasech vyjma duelu o bronz. Že se mu turnaj osobně povedl, ale moc neřešil. „Určitě bych to vyměnil za medaili. Nikdo z nás se nechtěl ukazovat individuálně, všichni jsme bojovali za tým," líbilo se kapitánovi.

Ocenění v podobě ceny pro nejužitečnějšího hráče ani místo v all-star týmu ho tak moc nezajímalo. „Asi to pro mě nic neznamená. Všichni jsme přijeli na šampionát udělat úspěch pro Česko, ne pro sebe," vysvětlil Kulich.

Reklama

Související témata:
  4 : 0 Kanada - Česko 4 : 0 46. min Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko