Hlavní obsah

Klagenfurt s Dubou postoupil do finále EBEL i do Ligy mistrů

Klagenfurt

Hokejisté Klagenfurtu, jejichž barvy hájí český brankář Tomáš Duba, postoupili do finále mezinárodní rakouské ligy EBEL a zároveň si zajistili účast v nadcházejícím ročníku Ligy mistrů. Třicetinásobný rakouský šampion, který čeká na titul od roku 2013, dnes porazil Salcburk 4:0 a ovládl sérii 4:2. Ve finále bude bojovat od pátku s Vídní.

Foto: hclev.eu

Tomáš Duba na archivním snímku ještě v dresu Popradu

Článek

Vídeň už si účast v Lize mistrů zajistila jako vítěz nadstavby o 1.-6. místo a kvalifikoval se i druhý Salcburk. Při postupu Vídně do finále získal jistotu startu jako třetí a poslední účastník z EBEL i Klagenfurt.

Z 32 týmů pro základní skupiny příštího ročníku Ligy mistrů je aktuálně jasno o polovině. Vedle tria rakouských týmů postoupily také nejlepší dva celky základní části české extraligy Liberec a Třinec, dále Växjö a HV 71 ze Švédska, Tappara Tampere a TPS Turku z Finska, Bern a Curych ze Švýcarska, Mnichov a Mannheim z Německa.

Již dříve bylo jasno o účasti obhájce triumfu Frölundy a Nottinghamu, vítěze Kontinentálního poháru. Jako šampion základní části britské EIHL si účast vybojoval také Cardiff.

Semifinále play off hokejové ligy EBEL - 6. zápas:
Klagenfurt - Salcburk 4:0, konečný stav série 4:2.
O titul se Klagenfurt utká s Vídní.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko