Hlavní obsah

Kometě se povedl proti Kuopiu obrat. Vyhráli jsme zaslouženě, radují se čeští mistři

Brno

Hokejisté Komety přidali po dvou triumfech ve Skandinávii ve skupině B Ligy mistrů před svými fandy i třetí výhru, přestože se pro ně duel s finským Kuopiem nevyvíjel dobře. Šest minut před koncem základní hrací doby však Lukáš Nahodil srovnal na 2:2 a ve čtvrté minutě prodloužení vstřelil H. Zohorna po individuální akci vítězný gól. Chvíli předtím zlikvidoval brněnský brankář Vejmelka bravurně nájezd hned dvou protihráčů. Český šampión tak posílil naděje na postup do další fáze soutěže.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety Hynek Zohorna a Martin Erat se radují z výhry nad Kuopiem.

Článek

„Dvakrát jsme prohrávali, ale já jsem pořád věřil, že se nám povede utkání otočit. Podařilo se nám to přes prodloužení, avšak za dané situace jsou dva body zlaté. Vyhráli jsme zaslouženě, od druhé třetiny jsme byli lepším mužstvem. Jsem šťastný, že se mně konečně povedlo skórovat," usmíval se útočník Nahodil, který do Komety přišel před sezónou z Pardubic.

Super zkušenosti

Ocenil výkon soupeře. „Kuopio předvádělo výborný hokej s velmi dobrým pohybem. S Pardubicemi jsem už atmosféru zápasů v Lize mistrů zažil, naprostá většina týmů je v ní mimořádně kvalitních. Získáváme super zkušenosti," liboval si.

Úroveň střetnutí se zamlouvala i trenérovi Komety Kamilu Pokornému. „Byl to skvělý zápas před výtečnou kulisou a se šťastným koncem pro nás. Myslím, že se diváci dobře bavili. Hlavně prodloužení stálo za to, hrálo se nahoru dolů. Mohli jsme vyrovnat dřív, ale i dva bodíky bereme," říkal spokojený Pokorný. „Často jsme si v šancích ještě zbytečně přihrávali," všiml si.

Svoje mužstvo pochválil především za výkon ve třetí části. „Ta už byla podle našich představ. Silného soupeře jsme zatlačili do defenzívy," měl radost Pokorný. Za Kometu už nastoupil i uzdravený útočník Erat. „Odvedl výborný výkon," tvrdil brněnský kouč.

V dalším střetnutí Ligy mistrů přivítají Brňané v sobotu už od 13.30 h norský Stavanger.

Reklama

Související témata: